Şehit Eren Bülbül’ün kabri başında Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesinin ardından Vali Yıldırım, şehidimizin annesi Ayşe Bülbül ve şehidimizin kardeşleriyle bir süre sohbet etti. 

Şehitlik mertebesinin en yüce mertebelerden olduğunu söyleyen Vali Yıldırım, “Şehitlerimiz Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik’i rahmetle anıyorum. Onlar şehit oldular inşallah ailelerine de şefaat edecekler. Coğrafyamızın her bir toprağında vatan uğruna canını feda etmiş binlerce şehidimiz var. Her bir şehitliğe geldiğimizde tüm şehitlerimizi anıyoruz. Rabbim mekânlarını cennet eylesin.” dedi. Ziyarette Vali Yıldırım’a; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak eşlik etti.

Çarşıbaşı Algısı Çarşıbaşı Algısı

BEKİR AKTÜRK'TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde muhtar adaylarına bir dizi tavsiyelerde bulunarak sağduyu çağrısında bulundu. Demokrasinin en küçük fakat en önemli yerel yönetimlerden biri olan muhtarlık camiasında da 31 Mart öncesi seçim yarışı yaşandığını hatırlatan Aktürk "Camiamıza ve milletimize yakışır örnek davranış sergileme yükümlülüğümüzü de göze alırsak olması gerekende en yakışır şekilde seçimlere kadar bir demokrasi şöleni havasında bu iklimi yaşamak. Ancak bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok camiamıza olan ilgi ve alaka karşısında doğal olarak mahallelerimizde ciddi bir aday potansiyelimizde söz konusu. Hatta ne ilginçtir ki aynı aileden ikişer üçer adaylar oluşmuş bulunmakta. Bu rekabet durumu farklı problemler ve gerginlikleri de seçim süreci içerisinde kendi içinde karşımıza çıkarıyor. Şu unutulmamalıdır ki; muhtarlık bir hizmet camiasıdır. Seçimler bir bayrak yarışıdır. Hakkıyla yapılan demokratik yarışta alınan sonuç biraz da nasip işidir. Daha kardeşçe sımsıkı saf olmamız gerekirken birbirimize düşman olmamız bizlere yakışmaz. Yaşanan her ne olursa olsun milletin sağ duyusu ve iradesi sandık başında hakkıyla tecelli edecektir. Ona göre davranış biçimi sergilenmelidir" dedi.

EN DİKKAT ÇEKİCİ PROJE ÜRETİM TESİSLERİ OLDU

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yeni dönem projeleri arasında temel belediyecilik hizmetleri için açıkladığı en dikkat çekici proje üretim tesisleri oldu. Giresun Belediyesi tarafından Ülper Köyü’nde kamulaştırmayla kazanılan 41 bin metrekarelik arsa üzerine kurulacak olan parke üretim, konkasör tesisi, asfalt planeti ve beton santrali ile birlikte belediyenin mevcut üretim tesisleri tek noktada toplanmış olacak. Kurularak hizmet vermeye başlayacak olan tesisler, hayata geçen alt ve üstyapı yatırımlarının hızlı ve pratik bir şekilde vatandaşlara ulaşması için ‘Temel Belediyecilik’ hizmetlerindeki kalite standardını da daha ileri bir seviyeye çıkartacak. Üretim tesisler sayesinde kaliteli ve nitelikli altyapı temel malzeme üretimleri yapılacak olup, kalite ve konforlu ulaşım sağlanarak hızlı ve ekonomik üretimler gerçekleşecek.

REKTÖR ÇUVALCI, GÜRSOY’U AĞIRLADI

Arsin Belediye Başkanlığı görev süresi 31 Mart 2024’te sona erecek olan M. Sait Gürsoy, beraberindeki Belediye Meclis Üyesi Zeki Çin ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya veda ziyaretinde bulundu. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Başkan Gürsoy, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya iş birlikleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek “Üniversitemiz ile olan yakın ilişkilerimiz, ilçemiz nezdinde önemli adımların atılmasını sağladı.” dedi. Rektör Prof. Dr. Çuvalcı ise Başkan Gürsoy'a nazik ziyaretleri ve görev süresi içerisinde, ilçesinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

SAMİMİYETİN FOTOĞRAFI

Bazı anlar ölümsüzleştirilmeyi gerektirir. O anlardan bir tanesini Maçka’nın Esiroğlu Mahallesinde yakaladık. Maçka belediye başkanı aynı zamanda AK Parti’nin belediye başkan adayı Koray Koçhan’ın Esiroğlu mahalle ziyaret programına katıldık. Bir esnafla olan samimi diyalogu kadraja alınmaya değerdi. Fotoğrafta samimiyet vardı, mutluluk vardı, içten insana dokunmak vardı. Koray başkan Maçka’da bunu başardı. Vatandaşla et ve tırnak gibi oldu. Kopması zor. Koray başkan esnafla uzun süre de sohbet etti.

PAYLAŞMAK BEREKETTİR

MÜSİAD Trabzon şube başkanı Mesut İskenderoğlu, İskenderoğlu Hukuk bürosu ekibi ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Hacıkasım kavşağındaki iş merkezinin en üst katındaki hukuk bürosunun terasında ekibi ile orucunu açan İskenderoğlu, ekibine elleri ile mangal hazırladı. İftarın ardından ekibi ile fotoğraf paylaşan İskenderoğlu, ‘Paylaşmak berekettir’ dedi.

AKŞAM ÇAYI

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda dostlarını ağırladı. Akçaabat’ın iş dünyası Akçagaz yönetim kurulu başkanı Aydın Birincioğlu, eğitimci Temel Taflan ve gıda toptancısı Hasan Eroğlu, teravih namazının ardından Erbaşaran’ın akaryakıt istasyonunda çay içerek sohbet ettiler.

BABASINI YAD ETTİ

Bakkalım A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Mehmet Tayfun Ataman, babası İsmet Ataman’ın vefatının otuzuncu yılında Kuran-ı Kerim okuttu. 1994 yılında hayatını kaybeden İsmet Ataman’ın ruhuna hediye edilmek üzere Beşikdüzü Denizli Mahallesinde Kuranı-ı Kerim okuttu. Ataman’ın yakın dostu Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş’de Beşikdüzü’ne giderek Kuran okudu. Ataman, Kuran ziyafetinde kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti.

Editör: Ayşe Sancak