ESNAF, ÇİFTÇİ VE VATANDAŞA BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Onur, yaptığı yazılı açıklamada yasa dışı tütün satışı tütün satışı yapan dükkan sayısının pandemiye rağmen 20 bin dolayında olduğunu ifade ederek, “Yasa dışı tütün satışı yapan dükkan sayısı pandemiye rağmen 20.000 seviyesinde ve yıllık ortalama 15-20 milyar arasında vergi kaybına sebep oluyor. Yasa dışı tütün ticareti, sadece esnaf, çiftçiye değil vatandaşımıza da zarar veriyor” ifadelerini kullandı. 

1 TL BİLE KAYBA TAHAMMÜL YOK

Koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı olduğu kadar Türkiye ve Trabzon’u da gerek ekonomik, gerekse sosyolojik olarak yıprattığına dikkat çeken Onur, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Pandemi tüm dünyayı olduğu kadar Trabzon’umuzu da gerek ekonomik gerekse sosyolojik olarak yıprattı. Ekonominin daha çok zorlandığı bu dönemde artık 1 TL bile kayba tahammül yok. Yasa dışı tütün ticaretindeki artış dürüst esnaf açısından ekonomik bir tehdit oluşturmaktadır.”  Onur, “Ülke genelinde her gün kaçak tütün operasyonlarına dair haberler okuyoruz. Dinlediğimiz haberler, organize suç örgütlerine giden kaynağın yalnızca bir kısmını yansıtıyor. 15-20 Milyar TL’lik bir kaynağın suç örgütlerinin eline geçtiğini düşünmek bile mücadelemizin ne kadar topyekün yapılması gerektiğini anlatıyor. ‘’Bize her yer Trabzon’’ diyerek ve şehrimiz Trabzon’dan başlayarak ülkemizdeki tüm yasa dışı tütün satışı yapan noktaları bitirmek için mücadeleye destek olmaya devam etmeliyiz.

DEVLETİN BU KONUDAKİ DURUŞU NET!

Yasa dışı tütünün makarona doldurulmuş veya sigara kağıdına sarılmış olarak ticaretini yapanlara yönelik hapis cezası 2020 yılında yürürlüğe girmişti. Açık olarak ve makarona doldurulmadan yasa dışı olarak yapılan tütün ticaretine verilen cezalar ise Temmuz ayında yürürlüğe girecek. Esnaf bu düzenlemeler ve denetlemelerle yasa dışı ticaretin son bulmasını ümit ediyor.” İfadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim