Seçim bitti, Ramazan Bayramı tatili de bitti, döndük rutin hayatımıza. Hayat kaldığımız yerden devam ediyor. Şöyle geriye doğru baktığımızda “Neydi o yoğunluk, o hengâme” diyesimiz var.

Hele seçim uğruna birbirini kıranlar, birbirlerine olmadık lâflar edenler, köylerde camilerde, sokakta, bayramlaştı mı acaba? Ne düşündüler? Düğünümüze, cenazemize bile katılmayacak insanlar için birbirini üzmeye gerek var mıydı?

Yine de çok güzel bir seçim ve bayram geçirdik bence. Artık kalp kırıklıklarını, dargınlığı, küskünlüğü bir kenara bırakıp hayatın normal seyrine dönmemiz gerek. Her şey gelip geçici, fakat komşuluk, akrabalık, dostluklar bâki. O yüzden her zaman daha duyarlı olmak gerek.

Mazbatalarını alanlar koltuklarına oturdu. Yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. Artık mazeret üretmek, bahane bulmak yok. Buyurun koltuklar sizlerin, karar sizlerin artık. Seçmenin verdiği yetkiyi en güzel şekilde kullanıp hizmet üretin lütfen.

Türkiye’de çoğunlukla olduğu gibi, Trabzon’da da seçmen Ak Parti’ye sandıkta bir ihtar çekti. Büyükşehir Belediyesini Ak Parti kazanırken, merkezde Ortahisar Belediyesini seçmen CHP’ye verdi. Burada alınması gereken çok büyük bir siyasi ders var aslında.

Türkiye genelinde olduğu gibi, Trabzon’da da esasen seçmen “Trabzon’u artık Ortak akıl ile yönetin” dedi. “Ayrım yapmadan, ayrıştırmadan yönetin, en iyi hizmeti yapın” dedi. İnşallah buradan kazananlar verilen mesajı en iyi şekilde alırlar.

Trabzon artık iki Ahmet Başkana emanettir. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, koltuğuna oturduğunda hemen arkasında olan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kaldırması ile gündeme oturdu.

Ne yalan söyleyeyim gönlüm el vermese de Ahmet Kaya’ya hak verdim, haklıdır bence. Partili Cumhurbaşkanlığı dönemindeyiz. Seçimde tarafı belliydi, rakibi Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduysa, fotoğrafı da kaldırıp kaldırmayacağı tamamen kazanan Ahmet Kaya’nın inisiyatifindedir. Bu duruma herkesin saygı göstermesi gerek.

Duruma objektif olarak bakacak olursak, odasından kaldırıp belediyenin diğer birimlerinde asılmasını serbest bırakması da yine de olgunluğunun göstergesidir. Kendi partisinin genel başkanının da fotoğrafının olmadığı odasını şimdilerde herkes ziyaret ediyor.

İnşallah seçilen başkanların yeni dönemde rozetleri partilerinden ziyade kendi ilçeleri olur, Ortahisar olur, Trabzon olur. Yeni dönem herkes için hayırlı olsun, bu durumdan alınacak dersi herkes alsın. Kazanan her zaman Trabzon olsun!   

Sözlerime son verirken, vicdanı ve imkânı olanlar için her yazımda hatırlatıyorum, deprem ve deprem bölgesindekileri ne olur unutmayın, her daim hatırlayın. Gazze’de de soykırım var, unutma, unutturma! Sağlıcakla kalın.