Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattıklarını belirterek, "Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" dedi.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı'nın 'covid19asi.saglik.gov.tr' adresinde yer alan anlık verilere göre, saat 11.00 itibariyle uygulanan aşı miktarı 36 milyon 196 bin 8 oldu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattıklarını duyurdu.

Koca, "Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" dedi.
Bu arada aşılamada her geçen gün rekor kırılıyor. Türkiye genelinde uygulanan aşı sayısı 36 milyonu geçti.

Birinci doz aşı yapılanların sayısı 22 milyon 54 bin 906'ye, ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 13 milyon 951 bin 359'a ulaştı.

"TATLI BİR YORGUNLUK"

Son 24 saatte 1 milyon 240 bin 311 doz aşı yapıldığını duyuran Bakan Koca, "1 milyon 240 bin 311 sizce nedir? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk" ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim