Ocak ayının ortalarını yaşadığımız şu günlerde, Batı illerinde zaman zaman görülen yağışlarla beraber kuru soğuklar etkisini hissettiriyor. Doğu'da birçok il ise kar yağışına teslim olmuş durumda. Meteoroloji, gerek işlerine gerekse karne almaya gidecek olan öğrenciler yayımladığı günlük hava durumu tahminlerine bir yenisi daha ekledi. Dün yapılan kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı konusunda bugün için de temkinli olması gerektiği belirtilirken, ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli olması istendi. Öte yandan, İstanbul için yağmur, çeşitli iller için kar yağışı uyarısı da yapıldı. Peki, bugün hava nasıl olacak? Haberimizden, 17 Ocak 2020 Cuma gününe ilişkin detaylı olarak Meteoroloji'nin son dakika hava durumu ve fırtına, kar yağışı konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Plan yapmadan önce dikkat, fırtına etkisini devam ettirecek! 

Ocak ayı ortası itibari ile yer yer yağışlı bir durumda Batı bölgeleri kuru soğuğa teslim olurken Doğu'da ise kar yağışı etkisini yoğun bir şekilde hissettiriyor. İstanbul'un yüksek kesimleri haricinde henüz şehir genelinde kar yağışının görülmemesi neticesinde düzenli olarak 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun yanıtı ve Meteoroloji'nin uyarıları takip ediliyor. Bugün beklediği hava durumu ve sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaşan MGM; Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz için fırtına uyarısında bulundu. Kurum, rüzgarın zaman zaman saatte 90 km'yi bulabileceği bilgisini de paylaştı ve muhtemel çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve ağaç devrilmesine karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Bugün hava durumu nasıl olacak?
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Çanakkale, Antalya'nın doğusu, Muğla'nın Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris ilçeleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde yer yer doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim