Dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı Gaziantep kent merkezi ile kenti Kahramanmaraş, çevre il ve ilçelere bağlayan yollarda ulaşımı felç etti.

Çok sayıda kişi dün akşam saatlerinden beri ulaşımın kapandığı yollarda mahsur durumda.

ULAŞIMA YOĞUN KAR YAĞIŞI ENGELİ

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu da, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Son durumla ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül, dün geceden beri otoyolun kapalı olduğunu anımsatarak açıklamalarda bulundu.

OTOYOL KAPALI

Hasta ve tedaviye ihtiyacı olan vatandaşların kurtarılmasında ekiplerin öncelikli olarak görev yaptığını anlatan Gül, "Otoyol kapalı. Acil hasta olanları buna benzer tedavi ihtiyacı olanları, sağlık görevlileri merkezlere ulaştırıyor. Yani tedaviye ihtiyacı olup da sağlık merkezine ulaşamayan kimse yok." dedi.

2 BİN 800 VATANDAŞ KURTARILDI

Vali Gül, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kalanlara ilişkin, "1780 araç kurtarıldı, 2 bin 800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz." dedi.

Gül, otoyoldaki sorunun yarısının çözüldüğünü, kalan kısımda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bölgede 50 santimetre kar kalınlığına ulaşıldığını anlatan Gül, "Gaziantep ekonomik yapısı itibarıyla çok sayıda tır trafiğinin olduğu bir kent. Dolayısıyla otoyolda çok fazla tır kaldı. Bu büyük tonajlı araçların önemli bölümü yolda kaldı, bir kısmı kazaya karıştı. Bundan dolayı trafik aksaklığı söz konusu." dedi.

"BU TAHMİNİ BİR RAKAM"

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Gül, bölgede kalan vatandaşlara kumanya yardımlarının yapıldığını bildirdi. Tipi nedeniyle açılan yolların kapanabildiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"186 kişi hastaneye sevk edebildik. Sağlık sistemi o açıdan tam olarak çalıştı. Hastaneye gitmesi gerekip de hastaneye gidemeyen tek vatandaşımız olmadı. Yolda kalan araçlar var ve araçların içerisinde kaç kişinin olduğunu tam olarak bilemiyoruz. 1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz. Bu tahmini bir rakam. 3-4 saat içerisinde yolun kalan kısmı trafiğe açıldığı zaman vatandaşlarımız da kurtarılmış olacak."

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: ARAÇ KULLANMAYIN

Vali Gül, vatandaşları araç kullanmamaya davet ederek, yollarda oluşacak araç trafiğinin ekiplerin çalışmasını daha da zorlaştırdığını sözlerine ekledi.

Öte yandan Gül, Twitter hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımlarda, "Emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımızla birlikte yolda kalan hemşehrilerimizi ziyaret ettik. AFAD ve Kızılay'ın kumanya dağıtarak destek olduğu çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

MAHSUR KALAN YOLCULARA SICAK ÇORBA ULAŞTIRILDI

Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar da "Kar yağışı sebebiyle Nizip-Gaziantep yolunda mahsur kalan yolcularımıza, Jandarma ekiplerimiz sıcak çorba ulaştırdı. Gaziantep Valiliğimiz koordinesinde, Nizip Kaymakamlığı, Emniyet, Jandarma, tüm ekibimizle, bir mağduriyet yaşanmamasına gayret etmekteyiz." açıklamasını yaptı.

Çağlar, yoculardan bir kısmını, Jandarma karakolunda misafir ettiklerini belirtti.

ÇALIŞMALAR NEDEN UZUN SÜRDÜ

Bir açıklama daha yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Çalışmalar neden uzun sürdü?" sorusunun yanıtını verdi.

Gül, "Yolda kalmış yüzlerce aracı Karayolları ekiplerimiz tek tek kurtarıyor. 45-50 cm kar kalınlığı ve yoğun tipi var. Araç trafiği çok fazla ve kaza durumunda binlerce araç birikiyor. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çoğu gitti azı kaldı." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim