Trabzon

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlamaları Trabzon’da saat 09.30’da Valilik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı.

Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okşin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Buradaki törenin ardından Valilik Makamı’nda tebrik programı düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Mehteran gösterisi sonrası muharip gazilerin, askeri birliklerin ve öğrencilerin resmi geçit töreniyle sona erdi.

Artvin

30 Ağustos Zaferi'nin 95'inci yıldönümü Artvin’de törenle kutlandı. Kutlamalara katılımın az olması dikkat çekti.

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Doğanay, Garnizon Komutanı Çerçi ve Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan’ın askeri araç üzerinde vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Bakım Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Karkili okudu.

Giresun

30 Ağustos Zafer Bayramı Giresun’da Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı.
 
Valilik önünde düzenlenen program yağmur nedeniyle kısa sürdü. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla devam etti. Valilik çelengini Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları Asker ve Polisin eşliğinde anıta bıraktı. Çelenk bırakmanın ardından Vali Sarıfakıoğulları törene katılanların bayramını kutladı. Yağmur nedeniyle kısa süren konuşmaların ardından program sona erdi.

Ordu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümü Vatan Caddesi'nde düzenlenen görkemli törenle kutlandı. 

Kutlama törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapılacağı alan Türk bayraklarıyla donatıldı.

Tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu Komutanı Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tören aracına binerek vatandaşları selamlaması ile başladı. Sonrasında tören yürüyüşü gerçekleştirilerek İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı araçlar ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri konvoy oluşturarak Vatan Caddesi'nden geçti. Geçit töreninde vatandaşların askerlere yoğun sevgi gösterdiği görüldü. Askerlerin geçişi sırasında vatandaşlar “En büyük asker bizim asker” sloganı attı ve askerleri alkışladı. 

Askerlerin ardından polisler konvoy oluşturarak caddeden geçti. Polislerin geçişi sırasında da vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşlar polisleri de sevgi sloganları eşliğinde alkışladı. Törende, gösteri yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımı da vatandaşların beğenisini topladı. Tören geçitlerin ardından sona erdi.

Samsun

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. 

15 Temmuz Millet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, şehit aileleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ardından şehit aileleriyle birlikte İlçe Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.

Şehitlik ziyaretinde İlçe Müftüsü Emin Patan tarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi.

Rize

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü RizeValiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene, RizeValisi Erdoğan Bektaş (sağ 3), Batman'da jandarma karakoluna PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu'nun babası Kamil (sağ 2) ve annesi Fatma Fazlıoğlu (solda) da katıldı.
Editör: TE Bilisim