Finansal Okuryazarlık İçin Adımlar Atılıyor
Alt komisyonda, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, BDDK ve Finansal Okuryazlık ve Erişim Derneği yetkilileri sunum yaparak, finansal okuryazarlığın artırılması için öneriler sunacaklar. BDDK, komisyona toplumda finansal bilincin geliştirilmesine yönelik rapor ve çözüm önerilerini iletecek.

Kripto Varlıklar Öne Çıkıyor
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi yetkilileri, toplantılarda kripto varlıklar hakkında da bilgilendirme yapacak. Türkiye, kripto para kullanımı açısından dünyada önemli bir konuma sahip. Blokzincir veri analitiği firması Chainalysis'in verilerine göre, Türkiye 170 milyar doları aşan işlem hacmiyle dünyada 4. sırada yer alıyor.

2023'ün ortasında Meclis'ten geçerek yasalaşan Kripto Varlıklar Yasası, bu alandaki mevzuat eksikliklerini büyük ölçüde gidermiş olsa da, kolay para kazanma vaatlerinin oluşturduğu riskler devam ediyor.

Kripto Platformlarına Yoğun İlgi
Türkiye’de resmi verilere göre, kripto varlıklar üzerinden günlük 7,6 milyar dolarlık işlem gerçekleştiriliyor. 2020'de 1,7 milyon olan kripto para hesap sayısı, bugün 18,2 milyona ulaşmış durumda.

Asgari Ücrete Enflasyon Ayarı: 2025'te Yüzde 30-35 Zam Bekleniyor Asgari Ücrete Enflasyon Ayarı: 2025'te Yüzde 30-35 Zam Bekleniyor

Bu haftaki Meclis toplantılarında, kolay para tuzaklarına karşı alınacak önlemler ile finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması amacıyla atılacak adımlar tartışılacak. Yetkililer, özellikle kripto varlıkların yaygınlaşmasıyla birlikte vatandaşların bilinçlenmesinin önemine dikkat çekiyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN