‘İlhan Kesici sessiz sedasız ABD ziyareti yaptı.

Washington’da 3 gün kaldı ve sonrasında döndü.

Döndükten sonra da 1 Kasım’da ABD elçisi CHP’ye gitti, ardından ise İYİ Partiyi ziyret etti acaba bu İlhan Kesici’nin Cumhurbaşkanı adaylığını mı gösteriyor?’

Bu soruyu bana  soran Demokrat Parti eski Genel Başkanı Trabzonlu İsmet Hacısalihoğlu.

Şimdi biraz derinlemesine bakalım, olabilir mi?

Mersin mitinginden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olabilir, kendisi aday olmayacaksa aday olacak kişinin sağcı olmasına özen gösterecek gibi.

Ankara ve İstanbul Belediye Başkanları sağcı. Ancak ikisinin de meclis çoğunluğu AK Partinin. İmamoğlu adaylığı istiyor fakat bu iki kenti riske etmek istemeyecekler. Zaten bu iki kenti aldıktan sonra Cumhur ittifakını sıkıştırmaya başladılar.

Kılıçdaroğlu’nun yakın ekibi Ekrem İmamoğlu’nu aday yaptığında iki şekilde kendisi için iyi olmayacak sunumunu yapıyorlar,

Birincisi çok genç bir isim kazanırsa Kılıçdaroğlu’nun da Cmuhurbaşkanı olacak.

İki, İmamoğlu kaybederse CHP Genel Başkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’nun bırakmasını beklemeyip harekete geçebilecek.

Elde kalan iki sağcı isim var.

Birisi Abdullah Gül, diğeri de İlhan Kesici.

Türkiye’de şu an konuşulan ne?

Ekonomi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekonomiyi bilecek. Bu isim kim olabilir, İlhan Kesici?

Tamam Gül de İslam Bankasında çalıştı ama CHP’liler Gül’e oy vermeyceklerini söylüyorlar.

Bir noktaya daha bakalım.

Milliyetçi ve Muhafazakarlar bir araya geldiklerinde Millet ittifakı iktidarından birkaç noktada tereddütleri olduklarını konuşuyorlar, bu endişe kırılmış değil.

1-Millet ittifakı gelirse 28 Şubat geri gelir mi? Bankaların Bankolarında, Mahkeme Başkanlıklarında(Hakimler), Üniversite sınıflarında oturan  türbanlılarla ilgili bir cadı avı başlar mı?

Bu endişe çok yaygın.

2-Daha düne kadar Güneydoğu’da okul basan, öğremenleri ve müdürleri hizaya dizen PKK terör örgütü üyeleri, ‘Burada kimse bayrak asmayacak, istiklal marşı okuttuğunuzu duyarsak yarın yine gelir sizleri kurşana dizeriz’ diye tehdit ediyorlardı. Şimdi mağalarda bile barınamıyorlar! Millet ittifakı HDP desteği ile gelirse terörle mücadele sekteye uğrar mı?

3-Dış güçler, Uluslararsı istihbarat örgütleri ve diğerleri Türkiye’nin en mahrem yerlerine girmişti. Mehendislerimizi öldürttüler. Hatta Gazetecileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlarını öldürttüler ve ‘şeriatçılar yaptı’ dediler. Aselsan’da ve diğer kurumlarda en seçkin mühendislerimizi katlettiler. Buralar temizlendi. Son yıllarda milli silah sanayimiz gelişti, iktidar değişirse milli sanayi geri gider sekteye uğrar mı?

Otomobilimiz banttan iner mi?

Endişe bunlar.

Bu endişeleri giderecek bir isimle çıkacak millet ittifakı.

O isim Kesici mi

Bir başkası mı?

İsmet Hacısalihoğlu’nun verdiği tiyo üzerinden yorum yaptık.

Şöyle, Türkiye’de Partiler kurulmadan, Başbakanlar görev almadan birkaç yıl önce ABD seyahati yaptıkları ve Özellikle Washinton’da temaslarda bulunduğu gerçeği var.

Kaldı ki, Kesici İstanbul’u kaybettiği günden itibaren ikinci bir şans arıyor.

Bu yorumu kısmen paylaştığım toplumu iyi dinleyen genç bir isimde şunu söyledi:

‘Türk halkı İlhan beyi seviyor ama oy vermeye sıra geldi mi vermiyor’