Ajanslara birkaç gün önce görünüşte normal bir cinayet haberi düştü. Bir kadın SAMURAY KILICIYLA hunharca öldürülmüştü. Buraya kadar her şey normal gibi. Fakat emniyet sorgusunda akıl tutulması bir izah verdi katil;" Bugün bir insan öldürmek istedim. Cinayeti işlerken BANA DİRENEMEYECEK BİRİNİ ARAMAYA BAŞLADIM. ÖNÜME BU KADIN DÜŞTÜ. BENDE ONU DOĞRADIM." dedi.

Şimdi bana bazı arkadaşlar bu olayın normal olduğunu söylediklerini duyar gibiyim. Ben cevap vereyim hiçte normal değil. Bu ve bunun gibi yüzlerce cinayet haberi bende Allah muhafaza bu ülkede bir sosyal patlamayı işaret etmektedir. Mutlaka bir şeyler yapılmalıdır. Allah muhafaza gün geçtikçe önü alınamayacak yüzlerce başka cinayet haberiyle karşılaşabiliriz.

Toplumda müthiş bir sevgisizlik var. İnsanlar kadınıyla erkeğiyle sanki mayın üzerinde durmaktalar. Bana baktı diye insan kesmeler, beni solladı diye insan öldürmeler ve zevk için insan öldürmeler. Vb gibi.

Çözüm İslamla barışmak. Başkaca bir yolda bilmiyorum. Aksi durumlarda daha çok can yanacak.

Ben her vaazımın sonunda peygamberimizden üç hadis okurum. Bunları sizlerle paylaşmak isterim." Peygamberimiz buyuruyor ki;" İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçede hakiki manada iman etmiş olmazsınız." " Allah Teala arşın gölgeliklerinden başka bir gölgenin olmadığı bir günde yedi sınıf insanı arşın gölgeliklerinde gölgelendirecektir. Bunların ilk üçünü sizlerle paylaşmak isterim.; Adil devlet adamı. Kalbi ibadetle büyüyen genç. ve Allah için birbirini seven iki kişi...."Hadisin tam metnini googleden sorgulayabilirsiniz. 3.hadis "Kişi sevdiğiyle beraberdir.""

Bu hadisler bizlere birbirimizi sevmenin ibadet olduğunu göstermektedir. İman ile sevgi arasında bir bağ kurulmaktadır. Buradan anlamaktayız ki bir kişi karşısındaki kişiyi sevmezse tam manasıyla olgun bir Müslüman olamamaktadır. İmanımızı sorgulamamız lazım gelmektedir.

İlk devir islamın yaşandığı dönemlerde yani peygamberimiz zamanında dedelerimiz ve ninelerimiz osmanlılar zamanında böyle bir şey yoktu. Zaman ilerleyip islamdan uzaklaştıkça aramızdaki sevgi kalkmaya başladı. Bugün gelinen noktada ülke geneli büyük bir sevgisizlik var. Bu hale gelinmesinde eğitimin ve basının büyük bir sorumsuzluğu var. Eğitimde millisizlik basında para getirsin nasıl olursa olsun mantığıyla bugünlere gelinmiş bulunmaktadır.

Televizyonları eğer takip ediyorsanız yapılan programlarda her daim bir kavga başkaca bir şey yok. Zaten bu programları izleyen insanımız bugünkü halden başka bir şey olsa o zaman ilginç olurdu. Televizyonlar da ne namus ne ahlak ne saygı hiçbir şey yok. Biri diğerini kesiyor bir başka programda biri başka birini doğruyor başka bir programda da bir erkek yüzlerce kadınla beraber oluyor. Bu programlardan insanımız nasıl kendini koruyabilecek. Koruyamaz. Ondan dolayı bunca cinayet ve ahlaksızlık var ülke geneli.

Bakın açık yazıyorum. Bu ülkede eğitim ve basın millileştirilmeli. Aksi durumlarda daha çok göz yaşı dökmek zorunda kalacağız. Daha çok kadınımız ömrünün baharında toprak olacak.

Televizyonlara mutlaka bir çeki düzen vermemiz yazıya muhatap konuda ilerleyebilmek için olmazsa olmazlarımız arasında olmalıdır. Televizyonlar ülke insanını germektedir. İnsanımızı bozmaktadır.

Televizyonlar da sevgiyi işleyen dizi ve program yapmalıdır. Bu programlar devlet tarafından da desteklenmelidir.Bunda da şu unutulmamalıdır ki halkımızı öyle yetiştirmeliyiz ki bu programlarında reyting yapacağı akıldan çıkarılmamalıdır.

Eğitimde basında cami sohbetlerinde sevgi işlenmelidir. Başkaca bir çözümde göremiyorum.

Ya islam ya hüsran...