Çok kritik bir haftada oynanan Antalyaspor Trabzonspor arasındaki maçın kağıt üstünde kesin favorisi Trabzonspor’du. Favori olan Trabzonspor 3. dakikada golü bularak maça neredeyse 1-0 galip başladı. Erken gelen gol ile Trabzonspor’un maçı domine edeceğini düşünürken, anlamsız bir biçimde takım yine Galatasaray maçında olduğu gibi geri yaslanıp topu rakibe bırakarak oynamaya çalıştı. Buna rağmen Trabzonspor etkili ayakları ile 2 gol daha bularak maçı 3 -1 e getirdi.

İkinci yarı topu ayağında tutan, rakibin üzerine gelmesini fırsata dönüştürerek kontralarla hücum eden bir takım düşünürken, ceza sahasına hapsolan, rakibin baskısı karşısında panikleyen, iki top yapamayan bir takım görmenin utancını yaşadım. Bu takım bu oyun anlayışı ligin sonunu getiremez. Ünal hoca yaşadığı korkuyu takıma öylesine aşılamış ki, oyuncular saha içinde sanki korku filmi izliyor gibiydiler.

Galip gelen her zaman haklıdır derler, doğrudur ama galip geldiğimiz maçlarda bile yanlışları dile getirmemek bu takıma yapılacak en büyük ihanet olur. İşte bu yüzden Antalyaspor maçında sergilenen utanç verici futbolu galip gelmiş olmamıza rağmen eleştirebilmek, kim bilir takımı hazırlayanların göremediğini onlara göstermiş olma adına fayda sağlar.

Trabzonspor’un elinde Sörloth gibi bir forvet var ama enteresan bir biçimde yan orta yapılmıyor. Hocanın isteği doğrultusunda rakibi yorsun diye bu oyuncuyu ilerde rakiplerle boğuşturarak oyundan düşürme yerine, organize ataklar geliştirip yan orta sayımızı artırsak bu çocuk gol kralı bile olur.

Antalyaspor maçındaki istatistiklere bakınca, ortaya konan futbol benim açımdan skorun önüne geçmiştir. Sayın Karamana soruyorum, bu takım ne zaman ezilmeden adam gibi futbol oynayacak. Mazeret üretmeden sahaya kimi sürersen sür, eğer bir oyun kurgun varsa ve bu kurguya oyuncular uyarsa başarı kaçınılmaz olur ve seyri zevkli bir oyun ortaya çıkar. Tabi bir oyun kurgunuz varsa.

Bu maçta 3 puan alınmışsa bunu Uğurcan’a borçluyuz. Çok kritik kurtarışlarla takımı ayakta tutan adamdı. Ama tek başına Uğurcan nereye kadar……
Teknik ekipten son iki maçı defalarca seyretmelerini rica ediyorum. Biliyorum ki seyrettikten sonra onlarda bize hak verecek. Böylesine utanç verici futbol seyretmekten bilin ki taraftarda bıktı, gün gelir tribünlerde taraftar ararsınız haberiniz ola……