Şampiyonluğa çok yaklaştığımız bugünlerde hem içeriden hem dışarıdan darbeler gelmeye başladı. TFF’nin spor karşıtlığı devam ediyor. Sahada bize etki edemeyeceklerine kanaat getirdiler, çünkü tayin ettikleri hakemler kıyım yapıyor. Ama bizim oyuncularımız artık hakemleri de ekarte etmeye başladılar.

Onun için TFF para cezalarıyla kulübümüzü yıkmaya çalışıyor. İçerimizdeki bazı futbol yoksunları ise başarılı bir süreç geçiren takımımızın hocasıyla, yerli isimlerimizle uğraşarak Trabzonspor’a zarar veriyorlar.

Allah aşkına bırakın kendi evlatlarımızla uğraşmayı da takımımıza sahip çıkalım. Çünkü sonra üzülen tüm camiamız olacaktır.

Koronnavirüs nedeniyle tüm dünyadaki maçların, seyircisiz oynanması için karar birliğine varıldı. Bundan dolayı da Başakşehir maçımızda seyircisiz oynandı. Trabzonspor erteleme maçını Çarşamba günü oynadı. Bunun yanında da Başakşehir Avrupa sınavında perşembe günü Copenhagen ile karşılaştı. Yani iki yorgun ekibin sessiz gecesindeyiz.
Sakatlıkları geçen Abdülkadir Ömür ve Pereira, ilk 11’de yer alırken rakip Başakşehir’de ise de iki önemli eksik vardır. Sakat olan Crivelli ve cezalı Epureanu’dan yoksun Bir şekilde çıktılar bu önemli maça.

Son haftalara girdiğimiz bu önemli günlerde oyuncularımız stresli ve gergin olduklarını gözlemledik. Seyirci baskısını Başakşehir maçının ilk yarısında hissettirmeyen oyuncularımız aslında maça çok iyi başladılar. Başakşehir kalesinde gol arayarak iyi bir görüntü sergilediler. Ancak Başakşehir takımı göbekten gelen oyuncularımıza rahat gol pozisyonu vermedi. Onun için Trabzonspor kanatları daha çok kullanmalıydı. İlk yarıda Trabzonspor her bakımdan üstündü. Sadece son vuruşları iyi yapamadılar.

Maçtan önce herkes favori olarak gösterdikleri Başakşehir takımının ilk yarıda doğru dürüst bir atağı bile yoktu. İkinci yarıya her iki takım aynı isimlerle başladı. Ama oyun olarak çok büyük bir değişim vardı. İlk yarıda iyi olan Trabzonspor, ikini yarıya çok kötü bir başlangıç yapıca golü de kalesinde gördü. Defansımızın çok büyük hatasını Demba Ba affetmedi ve 57’de şık bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra köşe vuruşundan gelen topa Skrtel ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirmiş oldu.

Fakat bu gol bile oyuncularımızı ateşleyemedi. Nwakaeme, Sosa, Sörloth gibi oyuncularımız yürüyünce galip gelmen mümkün olmuyor. Yazık oldu. Elimize gelen fırsatı değerlendiremedik. Normalde bu skor iki takımada yaramadı. Ama hiçbir şey bitmedi.

Hocam oyuncularını uyarmak artık senin işin... Uyansınlar çünkü sona yaklaşıyoruz.  Bundan sonraki maçların telafisi yoktur.
Ben hakemleri fazla yorumlamıyorum. Ama bu maçın ilk yarısında Nwakaeme’nin formasının çekilmesi bana göre penaltının ağababasıydı. Peki VAR neden devreye girmedi. Haa! Belki de forma yırtılmadı diye b u pozisyonu es geçtiler. Yazıkları olsun sizin VAR’ınıza.