Türk - İslâm tarihimiz, yani bu topraklar milyonlarca şehit verdi bugüne değin. Yanlız 2 şehidimiz var ki bunların ortak bir özelliği var. İlk olarak ikisi de tek milletin kardeş devletlerinin neferleriydi.
Birisi 74 Kıbrıs barış harekâtının sembol isimlerinden şehit Cengiz Topel; diğeri ise Ermeni karargâhını tek başına basıp, 49 Ermeni askerini öldüren cesur Azerbaycan Türkü kardeşimiz Mubariz İbrahimov.
İkisinin ortak özelliği ise şehadetlerinden sonra naaşlarına eziyet ve işkence yapılmasıdır. Şimdi konumuza giriş yapalım. Bu örnekleri neden verdik anlatalım.
Bildiğimiz üzre geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yeni cumhurbaşkanını seçti. Lâkin amiyane tabiri ile yüreklerimiz sızladı, cız etti.
Evet; Ersin Tatar % 52 ile cumhurbaşkanı seçilmiş olabilir. Fakat madalyonun öbür yüzünde; 74 Kıbrıs barış harekâtının bir insanlık suçu olduğu savını talihsizce, edepsizce ve küstahça ortaya atan Mustafa Akıncı'ya az buz değil, tam % 48 oy çıktı.
Yani üzülerek bunun manâsı tam olarak; Kıbrıs'ta Türk isminden rahatsız, Türklüğünden utanan, İngiliz hayranlığı taşıyan %48'lik İrlandalı bir güruhun varlığı mevcut.
Bu azımsanmayacak bir rakam. Ama üzüldüğümüz, pişman olduğumuz ve kızdığımız konu tam olarak şu!
Türkiye olmasaydı haliniz içler acısıydı. Türkiye olmasaydı bir bayrağınız olur muydu acaba? Türk ve Türkiye olmasaydı; şimdiki huzur, güven ve rahatınız var mıydı acaba!
Yıllarca madden ve manen her daim Kıbrıs halkına ve devletine desteğini esirgemedi Türkiye. Bütçesinin belli bir kısmını bu topraklara ayırdı hep. Suyunu, ekmeğini, askerini, kanını ve de canını paylaştı.
İyiliğin karşılığı böyle mi olur arkadaş? Biz; sizin bağımsızlığınız için binlerce şehit verdik. Kendi vatanlarını savunur gibi savaştı bu şehitler sizin için. Siz ve nesliniz için.
Mustafa Akıncı edepsizce bu sözleri rahatça sarfedebiliyor ve safa içinde bir hayat sürüyorsa; bunu başta şehit Cengiz Topel'e ve O'nun gibi şehitlerimize borçludur.
Ve bu edepsiz, nankör, aciz Türk düşmanı adama %48 oy desteği veren Kıbrıslılar; sözümüz tam da sizedir.
Tam manâsıyla şehit Cengiz Topel ve diğer şehitlerimizin kemiklerini sızlattınız.
Bugün; bacak bacak üstüne atıp ellerinizde püronuz ve içkilerinizi rahatça yudumlayabiliyorsanız, utanılacak derecede bir İngiliz hayranlığı ile özünüz, kardeşiniz, yareniniz, aslınız ve sizin için şehit olan Türk askeri ile " Lan asgercik naber? " diyecek kadar küstahlaşabiliyorsanız; suyunuz ve ekmeğiniz varsa bütün bunları Türkiye Cumhuriyeti ve O'nun varlığına borçlusunuz.
 
  Vah ki ne vah!
Nefesinizi, canınızı, namusunuzu, kaderinizi ve varlığınızı Türkiye'ye borçlu olduğunuzu unuttunuz galiba. Rahatlık battı size sanırım.
Ama ne olacak ki! Size yakışan zaten budur. Ömrünü Kıbrıs'ın bağımsızlığı için harcayan; çok variyetli bir aileden gelmesine rağmen bütün rahatını Kıbrıs davası için bozan ve bütün ömrünü bu davaya vakfeden rahmetli Rauf Denktaş'a bile " dinazor " diyecek kadar küstah, aciz, nankör, aşağılık ve edepsiz İrlandalı bir kesim Kıbrıs'ta nefes alıp vermekte.
Yazık! Vallahi billâhi yazık...
Ne çabuk unuttunuz çektiğiniz acıları, nankörler! Bugün nefesiniz ciğerlerinize rahatça dolabiliyorsa, yiyeceğiniz ve suyunuz tamsa, güvenlik içinde yaşayabiliyor ve hiçbir yatırımdan mahrum bırakılmıyorsanız, bağımsızlığınız için karşımıza bütün cihanı aldıysak şayet; bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, şehit Cengiz Topel ve bütün şehitlerimize borçlu olduğunuzu sakın ama sakın unutmayın.
Şayet unutursanız da; bunu size birgün yüzünüze okkalı bir şaplağı yapıştırarak tekrar hatırlatacak Ersin Tatar ve O'nun gibi Türk dostlarının olduğunu ve sonsuza kadar olacağını aklınızdan asla ama asla çıkarmayın sakın İrlandalı Kıbrıs cenahı.
Türk'ün ayak bastığı her yer Türkiye...
Türk'ün gittiği her yer vatan...
Türk'ün olduğu her yer Türk - İslâm!
Bizler; Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslüman kimliğimizi gururla sonsuza değin taşıyacağız Allah'ın izniyle ve inayetiyle!
Ne mutlu Türk'üm diyene..!
Selâmlar & Sevgiler & Hürmetler...