Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yeni normale geçişle ilgli olarak TAKA Gazetesi’nin Yayın Kurulu üyelerini ağırladı.

Sosyal mesafe kuralına uygun bir biçimde sohbet eden ve ikramlarını gerçekleştiren Trabzon valisi Ustaoğlu pandemi sürecinin Trabzonluların sağduyusu ile büyük hasarlar alınmadan geçmeye çalıştıklarını ve önemli mesafe kat ettiklerini söyledi:


TAKA Sayın Valim yürekten tebrikler Trabzon süreci güzel götürdü ve sizlerde son derece soğukkanlı yönettiniz?

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: Süreç ülkemiz açısından tüm insanlığı tehdit eden önemli bir süreçtir. Devletimizin zamanında aldığı karar ve tedbirlerin olumlu sonuçlarını gördük. Avrupa’da yaşanan süreçleri hep birlikte gördük. Allah’a şükür biz hiçbir şeyi yaşamadık. Bilim kurulunun tavsiyeleri ve zamanında alınan tedbirlerin iyi bir takibi ile normalleşme sürecini yaşıyoruz.

VAKALAR SIFIRLANDI MI?

TAKA Kovid-19’da vaka sayımız nedir?

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: Trabzon’da süreçte başta valiliğimiz, güvenlik güçleri, sağlık camiası, belediyeler el birliği ile alınan tedbirler ve oluşturulan mekanizma ile sonuçlarını da iyi bir şekilde gördük. Son bir aydır vaka sayımızın da bazen 0 yada 1-2 olduğunu son bir haftadır da sıfırlanan bir vaka var.


TAKİP VE FİLYASYON ÖNEMLİ

TAKA Toplamda kaç hastamız kaldı?

VALİ İSMAİL USTAOĞLU; Test sayısı her geçen gün azalıyor. Kentimizde şu anda 9 hasta var. Bir haftadır yeni vaka yok. İstanbul’dan da gelenlerde yoğunluk 65 yaş üstü. Beşikdüzü’nde testlerini yaptık. Evde karantinaya uymaları noktasında denetimlerimizi yaptık. Kaymakamlarımızla koordineli çay alım yerlerinde denetimlerimizi yaptık.

TURİZMİ CANLANDIRMALIYIZ

TAKA Trabzon için turizm önemli, bu yıl canlanır mı?


VALİ İSMAİL USTAOĞLU:
Bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile toplantılarımızı yaptık. Tesislerimiz kapalı. 19 tane açık tesis var. 4 tanesi müşteri alıyor. 2019 yılına bir milyon 600 bin yerli ve yabancı turist misafir etmişiz. 2020 yılında 39 bin yabancı 130 bin yerli turist geldi. Bunlar da 11 Mart’a kadar gelen turistler.

YATIRIM PROGRAMI DEVAM EDİYOR

TAKA Pandemi süreci yatırımları aksattı mı?

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: Devletimizin 2020 yatırım programında olan projelerde bir sıkıntı yok. Yatırım adasının proje ihalesi yapıldı, sondaj çalışması yapılıyor. Yatırım programında. En önemlisi dolgunun nasıl yapılacağı ile ilgili proje ihalesi yapıldı. İhaleyi bir firma aldı. Hepsini projeye dökecek. Oradaki tüm altyapılarla bize proje sunacak. 900 yataklı şehir hastanemiz yapılıyor.

HAVALİMANIN BAKIMA İHTİYACI VAR

TAKA Havalimanı bakımdan geçti, 2 aylık süreçte bu da aradan çıkmış oldu. Ne söylersiniz?


VALİ İSMAİL USTAOĞLU:
Havalimanı pistinin genişlemesi ayrı bir yatırımdır. Devletimizin bir çalışması var süreç işliyor. Havalimanımızın bakımla ilgili problemi vardı. Geçen yıl havalimanı 2 gün süreçle kapatılarak yapıldı. Genel olarak pistimizin bir bakıma ihtiyacı vardı. Çünkü çökmeler vardı. Süreçte o bakım da yapıldı. Dün İstanbul, Ankara uçuşu yapıldı. Dün 12.00’de İzmir’den Trabzon’a gelen uçak alana indi. Uçak seferleri başladı.

KAHVEHANELER NE ZAMAN?

TAKA Normalleşme de kahvehaneler ne zaman açılır?

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: Oyun salonlarında okey tarzı oyunlar yasak. Bir ay daha bir yasak olabilir. Sokağa çıkma yasağının olup olamayacağı bize bağlı. Maske mesafe ve dezenfektan ile temizliğe dikkat edeceğiz. Her şey bizim elimizde. Önümüzdeki süreçte uyacağımız kurallarla inşallah sorun olmayacak. Maskeyi ciddiye almak, ihmal etmemek lazım. Maske otomatikmen bir mesafedir
.
FATİH GURURUMUZ OLDU

TAKA Sayın Başkan Zorluoğlu ile birlikte Sondaj gemisini karşıladınız?

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: Ülkemiz için gurur verici bir olay. İlk yerli sondaj gemimiz. Daha önce Akdeniz’de faaliyet gösterdi. Şimdi Karadeniz’de faaliyet gösterecek. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’dan uğurladı biz de burada karşıladık. Derin sularda sondaj yapacak. Biz de heyecanlandık. Fatih, Fatih’in feth ettiği bir şehre geldi. Parçaları bizim limanımızda monte edilecek. Burada misafir edeceğiz. İnşallah Karadeniz’de bereketli bir çalışma yapar.