Üstad Yazar Sadık Albayrak Haziran ayı gelmesiyle Parma yaylasına çıktı. Çıkarken de Sultanmurat şehitiliğine uğradı.

Şehitlikteki Bayrak diğerinde bayrak olmaması ve kar yağışına bağlı olarak bazı sütrelerin kırılmasını cep telefonu ile görüntüledi ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve TAKA Gazetesi ile paylaştı. Ustoğlu, Sultanmurat şehitliğinin onarılması için acil ihaleye çıkılıp en kısa sürede eksikliklerinin giderileceğini söyledi.

Türkiye’nin ve bölgenin kurtuluşu için önemli savaşlar  verilmiş. Bu savaşlardan özellikle Sultanmurat ve Harmantepe direnişleri çok önemli. Rus askerleri ve Ermeni çetecilerle buralarda yapılan göğüs göğüse savaşlarda kayıplarımız da var.

Yöneticilerimizin duyarlılığı ve basınımızı da sürekli gündemde tutması ile hem Harmantepe hem de Sultan Murat şehitlikleri yapıldı ve hizmete girdiler.
Özellikle Sutanmurat yaylasında her kış sezonundan çıkışta yoğun kar yağışı ve fırtınaya bağlı olarak bayrak direkleri kırılır ve zaman, zaman da mezarların etrafındaki sütreler çöker.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli tarihçi ve yazarlardan birisi olan Sadık Albayrak Sultanmurat şehitliğine çıktı. Burada şehitlere dua okuyan Üstad şehitlikte gördüğü eksiklikleri basın ve Trabzon valisi ile paylaştı.

Sabah şehitlikten TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’u arayan Sadık Albayrak, ‘Sayın valimizle konuştum. İhale edip eksiklikleri gidereceklerini söyledi. Sizlerde basın olarak takip edin. Şehitlerimiz rahat uyusun’ dedi.

Albayrak , birkaç haftaya yerli ve yabancı turistlerin de dağlara çıkmaya başlayacağını söyleyerek, ‘Yaylalardaki bu alanlarda bakım ve temizlik son derece önemli. Manevi yönü çok önemli şehitliğe birer görevli gönderilebilir’ ifadelerini kullandı.