Irak, Suriye, Somali, Hendek Operasyonlarında Çatışan Trabzonlu Özel Harekat Müdürü İnceismail’den Taka Gazetesi’ne Çarpıcı Açıklamalar

Trabzon Özel Harekât 4.sınıf Şube Müdürü Yalçın İnceismail, Trabzon’un gururu. 35 yıllık tecrübesine sayısız başarı sığdırdı. Boztepe’li efsane Özel Harekât Müdürü Yalçın İnceismail bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Gazetemize yaptığı birbirinden özel açıklamaları ile yaptıkları ve yapacakları hakkında konuştuk.

ŞANLI ÜNİFORMANIN ALTINDAYIM

TAKA: Müdür Yalçın İnceismail kendini nasıl tanıtıyor?


YALÇIN İNCEİSMAİL: Trabzon Boztepe doğumluyum, atalarımda öz Boztepe’lidirler. Polis olana kadar babamın sanayii sitesindeki kaportacı dükkânında ara ara çalıştım. 1985’de polis oldum, 1986’da Özel Harekât Kursuna(7.dönem) katıldım. Kurs bitimi Siirt’e gittim. Siirt’in benim hayatımda çok özel bir yeri vardır. İyi dostlarım ve arkadaşlarım var orada benim ikinci şehrimdir. Her şeyiyle Trabzon kadar özeldir.  Türkiye’nin en eski 2 özel harekâtçısından biriyim ve 35 senedir bu şanlı üniformanın altındayım.Yurt içinde ve yurt dışında birçok görev ve başarılı operasyonlarda bulundum. Irak(Bağdat), Suriye (Afrin), (Barış Pınarı), Somali, Hendek Barikat Operasyonları gibi.

BU EKİPTE OLMAK GURUR VERİCİ

TAKA: Trabzon’a gelme sebebiniz?

YALÇIN İNCEİSMAİL: İyi bir Trabzonlu ve Trabzonsporluyum. Ancak şike sürecinden sonra futbolu izlemiyorum.  Trabzon öncelikle benim memleketim. Ailem burada ve çocukluğum geçtiği yer yakın zamanda kaybetmiş olduğum kardeşimin rahatsız olması buna da etkendir. Tüm bunların yanında İl Emniyet Müdürlüğünün bir parçası olup halkımı hizmet etmek, onların huzur ve güvenliğini sağlayan ekibin içinde olmak da benim için çok önemlidir.

ALPER MÜDÜRE ÖVGÜLER

TAKA: Özel Harekâtçı Trabzon Emniyet Müdürü’ne bakışınız?


YALÇIN İNCEİSMAİL: Sayın Metin Alper tüm Türkiye’nin sevdiği hem teşkilatın hemde vatandaşın takdirini kazanmış kurumsal olarak sosyal medyayı başarılı ve etkin bir biçimde kullanan şeffaf bir yönetim sergileyen adalet ve hak öncelikli bakışaçısı olan meslek büyüğümüzdür. Tabii ki il Emniyet Müdürümdür… Özel Harekâtçı olması ve ikimizinde eski olması güzel bir uyumu ve birlikteliği de beraberinde getirmiştir. Buda yapılan görevlere olumlu yansımaktadır.

GELECEĞİMİZ O ÇOCUKLAR

TAKA: O topraklardaki çocuklara eliniz değdi mi?

YALÇIN İNCEİSMAİL:Biz savaşmayı çok iyi bilen ve savaşırken bölgede bulunan çocukların saçlarını okşayıp öpmek onlara küçük hediyeler dağıtmak ayağında ayakkabı üstünde giyeceği olmayışı vede aç oluşu bizim yüreğimize dokunur ve biz geleceği bu çocuklarda gördüğümüz için onlara bu sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz ve onların eksikliklerini gideriyoruz. O topraklardaki geleceğimizdir o çocuklar. O saçları okşanan çocuklar ve biz her gittiğimiz yere huzuru refahı ve medeniyeti getiren bir milletin torunlarıyız ve bu böylede devam edecektir. 

KAHVE KÖŞESİNDE ÇÜRÜMEYECEĞİM

TAKA: Emekliliğiniz ardında sizi ne bekliyor?


YALÇIN İNCEİSMAİL: Antalya aşığıyım. Emekli olduktan sonra yarı Antalya yarı Trabzon şekilde devam edecek hayatım. Dağlara çıkmayı kamplar kurmayı buralarda etkinliklere katılmayı (OFFROAD) vs. seviyorum… Kahve köşesinde ömrümün geri kalanını geçirmeyi düşünmüyorum… Anılarımı yazmayı düşünüyorum. Dünya’da görmek istediğim iki yer Norveç ve Alaska.

SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK

TAKA: Özel Harekâtçının artıları ve eskilerini ele alalım?


YALÇIN İNCEİSMAİL: Bizim üstümüze düşen bu gençleri her yönü ile yetiştirip Doğu ve Güneydoğu’ya göndermek almış oldukları temel Özel Harekât kursun yanında biz ise eğitimlerini devam ettirip takviye kursları aldırıp donatıp eksiksiz bir şekilde göreve gitmelerini sağlıyoruz. Gençlere aile birlikteliğini saygıyı, sevgiyi en önemlisi de topluma yararlı ve faydalı işler yapan ve yapacak bireyler olmaları yönünde sürekli telkinlerimiz vardır. Mesleğin zorlukları konusuna gelince her zaman verdiğim bir örnek vardır, ‘Çocuğumun ne doğunu görürsün ne de ölümünü’ işte biz bu vatanı karşılıksız sevenlerden olup tüm sevdiklerimizi öteleyen insanlarız.