Siyasette zaman zaman farklı ve mantıklı makul isimlerle karşılaşırız.

2018 yılı genel seçimlerinde Trabzon milletvekilliğinin 5. sırasına da böyle bir isim gelmişti.

Vehbi Koç

Liste açıklandığında adı ve soyadıyla birlikte dikkat çektiği kadar Trabzon’daki çalışmasıyla da fark yarattı.

Seçim çalışmalarına Trabzon’un doğusundan başlayan Vehbi Koç merkezde de kentin tüm damarlarına girdi. Trabzon’un batı ilçelerini ziyaret edip vatandaşla pozitif bir sinerji oluşturdu.

Esnaf ziyaretleri yaptı, kimi yerde karanfil dağıttı kimi yerde de kahve ikramında bulundu.

Girmedik abartman bırakmadık desek yeri olur.

Sıkmadık el bırakmadı desek abartmış sayılmayız.

Yaşamı çalışmakla geçen, denizcilik sektörünün önemli bir markası haline gelen Vehbi Koç, birkaç ay önce Trabzon basınıyla da Zorlu Grand Hotelde bir araya gelip beyin fırtınası yapmıştı.

Daha ziyade bizi dinledi, Trabzon’un en önemli sorunlarını ve beklentilerini alt alta sıralamamızı istedi.

2018 yılında 5. sıradan milletvekilliğini kıl payı kaybeden Sayın Koç, AK Parti’deki siyasi serüvenini devam ettiriyor.

Bunu şunun için söylüyorum.

Sadece seçim zamanlarında değil, seçim sonrasında da şehrin nabzını ölçüyor gerekli ziyaretleri yapıyor yarın yine kapılarını çalacağının mesajını veriyor.

Sorunlara duyarsız kalmıyor, ilgili yerlere de iletiyor.

Geride kalan hafta içinde Vehbi Koç ile birlikte telefon sohbetimiz oldu.

Ağırlıklı olarak pandemi sürecini konuştuk.

Sürçle ilgili olarak önemli tespitlerde bulundu.

Hem Sayın Cumhurbaşkanımız pandemi sürecini fevkalade iyi yönetti, Sağlık bakanlığımız tedavilerle ilgili olarak muhteşem bir hizmet verdi. İçişleri bakanlığımız da almış olduğu tedbirlerle birlikte hem pandeminin yayılmasını önledi hem de Türkiye’de makinelerin çalışması üretimin devamlılığının sağlanması konusunda çok önemli düzenlemeler yaptı. Allaha şükür ki Türkiye’de üretim durmadı. Avrupa’yı Türkiye baktı. Yüzde 87’lik bir üretim potansiyeli ile birlikte organize sanayi bölgelerinin fabrikalarından dumanlar yükseldi. Gemi tersanelerinde yer yoktu. Hep üretim vardı. Böyle bir zorlu süreci Türkiye yüzde 3,5- 4 lük büyüme ile geçti. Pandemi bittiğinde Türkiye’de çok ciddi üretim patlaması yaşanacak. Hem tedarik zincirinde hem taşımacılıkta hem de deniz ticaretinde Avrupa’nın yıldızı Türkiye olacaktır. Bunu şimdiden görmek mümkündür” dedi.

Dünyanın en büyük üreticisi olan Çin’deki yavaşlama ve Avrupa’nın bazı siparişlerini Çin üzerinden iptal etmesi, ağırlıklı olarak Türkiye’ye yönelmesi Sayın Koç’un açıklamalarının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

2021 Amerika’nın türlü engellemelere kalkışacağını tahmin etsek de Türkiye’nin yılı olacaktır.

Vehbi Koç bunu ön görmekle birlikte uluslararası taşımacılığın önemli isimlerinden biri olarak da hem kendisi hem de sektörün hazır olduğunun mesajlarını verdi.

Yazımı bitirirken şunu ifade etmek isterim.

Sayın Koç, Trabzon için gelecekteki planlamaları ışığında önemli bir değer, önemli bir istihdam alt yapısını yapabilecek iş adamıdır.

Yeter ki bu isimleri küstürmeyelim, kaçırmayalım, onlardan istifade edip kucaklayalım.

Çünkü o AK Parti Trabzon il başkanlığına yeni atanan Dr. Sezgin Mumcu ile Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi’yi tebrik etmiş ve kutlama nezaketinde bulunmuştur.

Vehbi Koç, tüm Trabzon’un il başkanı ile Ortahisar İlçe başkanına sarılıp sahip çıkması gerektiğini de ifade ederken şöyle dedi,

Türkiye’nin önünde 2023 hedefi var. Bu hedeflere ulaşmada Sayın Cumhurbaşkanımıza güç verebilmemiz için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Kenetlenmeliyiz. Trabzon halkı ve teşkilatları gerek il başkanımız Sezgin Mumcu ve gerekse Ortahisar İlçe Başkanımız Selahaddin Çebi’ye sonuna kadar destek olacaktır. Artık kenetlenme zamanı” dedi.

10 Şubat’ta yapılacak olan AK Parti kongreleri için çiçeği burnunda başkanlar da zaten çalışmalarına çoktan başladı bile.

Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum.