Merkeze bağlı Aktuluk Köyünde düzenlenen teslim törenine Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya, Tunceli Arıcılar Birliği Başkanı Kazım Doğan ile çiftçiler katıldı.

Genç çiftçilerimizle bir araya gelen Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, onlara hayırlı olsun temennisinde bulunda. Vali Sonel daha sonra arıcı kıyafeti giyip kovanlar arasında incelemelerde bulundu.

Dağıtım sırasında konuşan Vali Sonel, bitki çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı Tunceli’nin arıcılığa oldukça elverişli olduğunu ifade etti. Genç çiftçilere hayırlı olsun temennisinde de bulunan Vali Sonel, şu ifadeleri kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle Tunceli’de 28 çiftçimize 1200 adet arılı kovan dağıtacağız. Tunceli, flora ve fauna bakımından oldukça zengin. Burada  1600 çeşit bitki türü bulunuyor. Bunların  293’ü endemik bitki. Bu da arıcılık açısından çok büyük avantaj. Çiftçilerimiz de çok çalışkan. Bu arılı kovanlarımızın hem aile ekonomilerine hem de yöre ekonomisine katkı sağlamasını diliyorum. Projemizin yöremize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Kovanları alan  genç çiftçilerimiz de duydukları mutluluğu dile getirerek Vali Sonel’e teşekkür ettiler.
 

Editör: TE Bilisim