LiveraKalandar Festivali, 13 Ocak’ta Festival, Sümela Maçka Havacılık ve Doğa Aktiviteleri Derneği, Maçka Turizm İktisadi ve Sosyal Atılım Derneği ve Trabzon Maçka Yazlık Köyü Kültürel Ve Yardımlaşma Derneği paydaşlığında gerçekleştirilecek.
 
 Rumi takvime göre yeni yılın ilk günü kabul edilen 13 Ocak gecesi Kalandar için Trabzon'un Maçka ilçesinde binlerce vatandaş buluşuyor. Bir araya gelen vatandaşlar çeşitli etkinlikler ile Kalandar’ı kutluyor. Festivale akın eden vatandaşlar doyasıya horon oynuyor. Bu yıl Livera Kalandar Festivali 13 Ocak’ta Livera (Yazlık) Mahallesinde gerçekleşecek.
 
Festival saat 19.00’da başlayacak. Düzenlenecek etkinliğe vatandaşlar davetli. Kalandar  Festivali nedeni ile çeşitli ziyaretler gerçekleştiren  Livera (Yazlık) Köyü Muhtarı Erol Sarıtaş, Kalandar Komitesinden Hayrettin Karagöz, Necip Gazioğlu, Salih Kantarcı, Hakkı Günaydın, Salih Kalıntaş, herkesi festivale beklediklerini söylediler. 
 
Ulaşım Turlarla Sağlanacak
 
Barın Tur (0530 405 7565), Sümela Tur  (0532 154 9154), Rafik Tur (0535 780 9121)turları ile sağlanacak.
 
Kalandar nedir?
 
Kalandar, Trabzon ve çevresinde miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen yılın ilk gününü yerel takvimde yılın ilk ayı olan Ocak ayını tanımlamak için kullanılan terim olarak biliniyor.  Kalandar'ın birinci günü, Miladi Takvim'e göre Ocak ayının 14. gününe tekabül eder.
 

Editör: TE Bilisim