Corona virüsünün dünyada hızla yayılmasının ardından Türkiye’de de önlemler üst seviyeye çıkartıldı. Vatandaşlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘evden çıkmayın’ uyarısına kulak veren vatandaşlar temel ihtiyaçları dışında AVM, kalabalık cadde ve meydanlara gitmedi.
 
Trabzon'da kentin en kalabalık caddelerinden biri olan ve halk arasında Uzun Sokak olarak bilinen günün her saati kalabalık oluyordu. Havanın biraz olsun soğuk olması ve yağmurunda yağması insanları etkilemiş olsa da salgın korkusu kendisini gösterdi. Normalde kalabalık olan cadde Corona sonrası boş kaldı.
 
Virüsten korunmak için maske, eldiven, kolonya gibi ürünlerle kendince önlemler alan vatandaşlar, gerekli haller dışında dışarıya çıkmadı. Haliyle kalabalık meydanlar, parklar caddeler, AVM'ler boş kaldı…

Ülkemizde ilk Corona virüsü vakasının görülmesinin ardından salgına yakalananların sayısı her geçen gün artıyor. Yeni tanılarla birlikte toplam hasta sayısının 47 olduğunu belirten Bakan Fahrettin Koca, "Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü." dedi.

Corona virüsü Türkiye'de hangi şehirde görüldü, virüse yakalanan kişiler hangi hastanede tedavi ediliyor soruları merak konusu oldu ancak konu hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı. Hastaların hangi şehirde ve hastanede olduğunun açıklanıp açıklanmayacağı ise hala bilinmiyor.

Burak KOÇ
 
Editör: TE Bilisim