Rize’de kar yağışı yüksek kesinleri etkisi altına alırken bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santimetrenin üzerine çıktı.

Doğu Karadeniz bölgesini etkisi altına alan soğuk hava yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Gece saatlerinde başlayarak sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. Yüksel kesimleri beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin bin 850 rakımdaki Badara yaylasında kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Beyaza bürünen yaylalar karpostallık görüntüler vermeye başladı.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığında düşüş yaşanırken Bayburt’un yüksek kesimleri bugün sabah saatlerinde yağan karla beyaza büründü.

Kent ve ilçe merkezlerinde hava parçalı bulutlu ve yağmur yağışlı geçerken Bayburt ile Trabzon sınırında bulunan Soğanlı Dağları mevkiindeki yaylalarda kar yağışı etkili oldu.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı 2 bin 600 rakımda yer alan Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleri ile yaylaları yağan karla beyaz örtüyle kaplandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları son değerlendirmeye göre, Doğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğlen saatlerinden itibaren kuzey kesimleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzeydoğusu ise kar yağışlı geçecek.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgâr güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan’da 8, Bayburt ve Iğdır’da 4, Erzurum ve Ardahan’da 0, sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 2, Kars’ta 4 derece olarak ölçüldü.

Gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri ise; Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan’da 7, Ağrı’da 14, Iğdır’da 18 ve Erzincan’da 10 derece olması öngörülüyor.

En yüksek yağış miktarı da Bayburt Aydıntepe Kavlatan köyünde 1,9 - Bayburt Demirözü Beşpınar köyünde 0,6 - Bayburt Yaylalar köyünde 0,6 milimetre olarak kaydedildi.
Meteoroloji’nin günler öncesinden uyarısını yaptığı kar yağışı Gümüşhane’nin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı.

Sabah saatlerinde hava sıcaklığının aşırı derecede düştüğü Gümüşhane’de il genelinde yüksek kesimdeki yerleşim yerleri ve dağlar beyaz örtüyle kaplandı.

Hafif şekilde gerçekleşen kar yağışı sonbahar renklerinin etkili olduğu coğrafyada güzel görüntüler oluştururken vatandaşlar erken gelen kar yağışıyla şaşkınlığa uğradı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan tahminlerde Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı olabileceği duyurulurken, Gümüşhane’de hava sıcaklığı düne göre 15 derece birden düşerek sabah saatler itibariyle 5 derece olarak ölçüldü.

Gün boyunca aralıklı olarak etkili olması beklenen yağışın ardından hava sıcaklığının geceleri sıfırın altına düşecek olması nedeniyle zirai don uyarısı da yapıldı.

Kar yağışının ardından Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünün bin 904 metre rakımlı Çiçekli mahallesi beyaza bürünürken yüksek dağ geçitlerinde de yağmur ve kar yağışının hüküm sürdüğü öğrenildi.
Ordu’nun yüksek kesimli yaylalarında sabaha karşı etkili olan kar yağışı, çevreyi beyaza bürüdü.

Ordu’nun yüksek kesimli yaylalarında dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, gecenin ilerleyen saatlerinde kar yağışına dönüştü. Kentin, yüksek kesimli yaylalarında kar yağışı ile birlikte yeşil örtü beyaz gelinliğini giyerken, hava sıcaklıkları ise şehir merkezinde aniden düşüşe geçti. Korgan ilçesinde bulunan bin 700 rakımlı Korgan Yaylası da kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.

Yaylada bulunan bazı vatandaşlar, sonbahar ortalarında görülen kar yağışını cep telefonu ile fotoğrafladı.