AK Parti Trabzon Kurucu İl Başkanından barolarla ilgili düzenlemeye destek!

AK Parti Trabzon İl Kurucu Başkanı Avukat İbrahim Keskin, Trabzon barosuna bağlı bir grup avukatla beraber TBMM’ye sunulan ‘Çoklu Baro’ teklifi ile ilgili açıklama yaptı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaklaşık 17 dakikalık gecikmeyle başlayan toplantıda konuşan Keskin, baro başkanlarının siyasi tartışmalarda taraf olduğunu iddia ederek bu durumu üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. 

TRABZON BARO BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Keskin, “Mecliste barolarla ilgili bir kanun teklifi hazırlandığının kamuoyuna açıklanmasından sonra, başta İstanbul, Ankara ve İzmir barosu olmak üzere bazı baro başkanları kendi siyasi angajmanları doğrultusunda açıklamalar yaparak ne yazık ki barolarımızı hukuk zemininden siyaset zeminine kaydırma çabası içerisine girmişlerdir. Yasama organı kendi yetki alanı çerçevesinde kanuni bir düzenleme yaparken ve bu sürecin içerisinde baroların görüş ve düşüncelerini de dikkate aldığını ve bundan sonra da alacağını ifade etmişken, fikri anlamda katkı sunmak yerine iktidara meydan okumak avukatlarımıza hiçbir fayda sağlamayacaktır. Üstelik Trabzon Baro Başkanı'nın bu yasa teklifi üzerinden üniter devlet tartışması açması ve yasama organının üniter yapıyı bu yasayla bozacağını iddia etmesi hem konu dışıdır hem de şaşırtıcıdır” dedi. 

REFORME EDİLMESİ GEREKTİĞİ TÜM KAMUOYUNUN MALUMUDUR

Keskin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Esasen Barolar Birliğinin yapısının çoğulcu ve kapsayıcı olmadığı tüm avukatlarca bilinen bir gerçektir. Türkiye Barolar Birliğinin seçimlerinin anti demokratik yönlerinin olduğu ve reforme edilmesi gerektiği tüm kamuoyunun malumudur. Hal böyle iken sanki avukatların barolarda temsilleriyle ilgili hiçbir sorun yokmuş gibi davranmak, sorunları halının altına süpürmektir.

Unutulmasın ki kanun teklifinin gerek meclis komisyonu aşamasında gerekse genel kurul sürecinde -kanun yapma tekniği yönünden- elbette barolarımızın görüşlerinin tekrar dinleneceği açıktır. Bu nedenle bir bardak suda fırtına kopararak baroları yıpratmak ve milli iradenin temsilcileriyle karşı karşıya getirmek avukatların sorunlarına hiçbir katkı sağlamayacaktır.

DÜZENLEME YAPILMASINI DOĞRU BULUYORUZ

Bizler hukukun üstünlüğüne, güçler ayrılığına, demokrasinin temel prensiplerine inanan avukatlar olarak, yıllardır ortada bir sorun olarak duran baroların seçimlerine ve temsillerine ilişkin konuların TBMM'de ele alınarak kapsamlı bir yasal düzenleme çerçevesinde düzenlenmesini memnuniyetle karşılamaktayız. Avukatları milli iradeye kafa tutan ve kendi başına buyruk, hukuk tanımaz bir yapı olarak lanse etmeye çalışan bazı baro başkanlarını kendi görev ve yetkilerinin dışına çıkmamaya davet ediyoruz. Bizler Trabzon barosuna kayıtlı avukatlar olarak baroların mevcut yapılarıyla ilgili yasal bir düzenleme yapılmasını doğru bulduğumuzu ve desteklediğimizi ifade ediyor, buna aykırı beyanlara katılmadığımızı belirtmek istiyoruz”