Akyazı'nın çimlerine ığıl ığıl düşen yağmurla birlikte kabaran heyecan fırtınası henüz 3. dakikada Trabzonspor için soğuk duşa dönüştü. Maçın başında buz gibi golü değerlendiremeyen bordo mavili ekipte Edgar, Hugo ve Berat üçlüsünün bir anlık dalgınlığından Rossi'nin attığı gol Akyazı'daki uğultuyu bir anda kesti. Vallahi o an en kötü savunma böyle yapılır diye kurguladım. 22'de Fenerbahçe'nin Güney Koreli futbolcusunun gördüğü kırmızı kart hakemin Trabzonspor'a karşı art niyetli olmadığının tezahürüydü. Kim Min Jae'nin Djaniny'yi göstere göstere omuzla engellemesine Şansalan kayıtsız kalmadı. Topun başına geçen Trabzonspor'un yükselen değeri Bakasetas eyyamcı İstanbul medyasının şişirdiği Altay'ı öyle bir avladı ki, mahalle takımının kalesini koruyan bizim İdris amca bu golü yemezdi. Direnci düşen Fenerbahçe zaman zaman Ferdi ile pozisyonlar aradı. Bu arada Nwakaeme'nin talihsizliği ilk yarının can sıkıcı gelişmelerinden biriydi. Kaleci Uğurcan’ın ilk yarıda kurtardığı pozisyonlarda cabası idi. Eyyamcı İstanbul medyası özellikle Fenerbahçe’nin borazancılığını yapanlar sakın ola bir daha Uğurcan ile şişirme kaleciniz Altay’ı aynı kefeye koymayın. Altay en az yüz fırın ekmek yemesi lazım ki Uğurcan gibi dünya çapında bir kaleci olsun.

Maçın ikinci yarısında Trabzonspor iki tane zorunlu değişiklik yaptı. Peres ve Denswil sakatlandı yerlerine Dorukhan ile Trondsen girmek zorunda kaldı. Ligin ilk yarısı yarılandı.Bordo- Mavili takım sakatlık illetinden kurtaramıyor. Sağlık kuruluna soruyorum bu oyuncular neden sakatlanıyor. İki  tane işi bilen doktorunuz ve Fizyoterapisleriniz var. Bunlar ne iş yapar. İşlerini yapamıyorlarsa gereğini siz yapın. Milyonlarca paralar veriliyor oyunculara bir bakıyoruz. İlk yarı veya ikinci yarının başında sakatlıklar nüksediyor.

Maçın en önemli pozisyonu ise Dorukhan’ın kafa vuruşunda top direkten geri geldi. Djaniny önüne düşen topu boş kaleye göndermedi. Djaniny eforunu sağ sola orta sahaya gelip harcayana kadar dinç olsan o topu gol yapardın. Fenerbahçe ceza sahası içinde Fenerbahçeli Szalai kendi ceza sahası içinde Cornelius’a yağlı güreşlerdeki gibi sarılıp gücü yetse idi  künde attıracaktı.Ama cesaret edemedi. Şansalan geçde olsa var’a giderek penaltı pozisyonu izleyip hiç tereddüt etmeden penaltı noktsını işaret etti. Bakasetas topun başına geldi bazukasını patlattı. Fener Akyazıda dağıldı. İki dakika sonra Corneliusûn topu Altay’dan döndü Yusus Sarı ben burdayım meraklanmayın diyerek topu Fener ağlarına yolladı. İşte benim arzuladığım özlediği Trabzonspor bu olmalı.Fener’den liderlik koltuğunu aldık. İki puan öne geçtik. Yolun açık olsun Trabzonspor’um