Rizespor’un teknik Direktör Stjepan Tomas, Alihan Telatar’a önemli açıklamalar yaptı

BİRAZ ZAMAN ALACAK

Çaykur Rizespor’un Teknik Direktörü Stjepan Tomas, bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Süper lig de sezonun ilk galibiyetini Ankaragücü’nü 5-3 mağlup ederek alan yeşil-mavililerde teknik patron Tomas, farklı mağlup duruma düştükleri maçta çok iyi bir geri dönüş yaparak galip geldiklerini belirterek şunları söyledi. Önemli bir galibiyet alarak büyük bir moral kazandık. İnşallah böyle devam edeceğiz. Aramıza yerli ve yabancı bir çok oyuncu katıldı. Bu oyuncularımın takıma motivasyon ve katkıları da elbette biraz zaman alacak. Bununla da ilerleyen haftalarda her yönden çok daha iyi bir Rizespor olacak” dedi.


HEPSİNE GÜVENİYORUM

Yeni transferlerin durumlarını değerlendiren Stjapan Tomas, “Emin Dilaver, Dusan Jovancıc, Fernando Dos Santos ve bazı oyuncuları transfer edebilmek için uzun zaman bekledik. Hepsi çok değerli oyuncular. Kadromuza kattığımız oyuncuları takip ederek aldık. Emin Dilaver, uzun uğraşlarla ve eski kulübünde şampiyonlar ligi maçı oynadıktan sonra Rizespor’a geldi. Yeni transferlerimizin hepsi benim için çok iyi oyuncular. Fernando Dos Santos, ilk maçında gol attı. İyi performans gösterdi ve ileride çok daha iyi ve farklı olacaklar. Ben transfer ettiğimiz oyuncuların hepsinin Çaykur Rizespor’a önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum ve hepsine güveniyorum” dedi.

FUTBOLDA HER ŞEY VAR

Süper ligin geride kalan 5 haftasını değerlendiren Tomas, “5 maçtan 2 yenilgi 2 beraberlik ve bir galibiyet aldık. Bu maçlarda elbette şansızlık ve konsantrasyon eksikliği de yaşadık. Belki maça çok iyi motive oluyorsun ama buda performansı etkiliye biliyor. Bununla da bu maçların ilk yarılarında etkisiz bir performans gösterdik. Bu durum gerginlik, stres ve maçtan 3 puan alalım düşüncesi içinde olduğundan kaynaklandı. Ancak maçların ikinci yarılarında iyi performanslar ortaya koyduk. Yeni bir takım olduğumuzdan böyle durumlar yaşanabilir. Futbolda her şey vardır. Oyuncularım bir birini tanıyıp birlikte daha çok çalıştıkça futbolumuzla birlikte her şey daha güzel olacak” .


REMY ÖZEL BİR OYUNCU

Stjepan Tomas, Rizespor olarak rahat ve başarılı bir sezon geçirmek istediklerinin altını çizerek şöyle devam etti. “Kadromda çok kaliteli oyuncular var. Bununla da hedef yükselttik. Lig’ de ilk 10 takım içinde yer almak istiyoruz. Tabi önümüzde oynayacağımız kupa maçları da var. Geniş bir kadroya sahibiz. Rizespor taraftarının beklentilerine karşılık vereceğiz”. Loic Remi’nin çok önemli bir oyuncu ve Dünyaca ünlü bir yıldız. Futbolculuğunun yanı sıra karakter ve profesyonel olarak ta değerli bir marka. Avrupa da oynadığı her takımda başarılı olmuş bir isim. Antrenmanlarda çok iyi çalışıp maçlara kendini çok iyi hazırlıyor.

FORMA HAK EDENİN

Remi takım arkadaşlarını bile motive ediyor. İşini iyi yaparak örnek oluyor. Tam bir profesyonel ve kendisinden her yönden çok mutluyum. 5 maçta 4 gol attı. Rizespor’a önemli güç verip katkı sağlamaya devam edecek”. Kadronun geniş olması takımda rekabeti üst düzeye çıkardığına dikkat çeken Tomas, “Alternatif oyuncu sayımız fazla. Her mevki de alternatif oyuncularım olduğu için buda takıma tatlı bir rekabeti getirdi. Kadro tercihinde zorlanıyorum. Ben tüm oyuncularımı en üst düzeyde hazır tutmak için çalıştırıyorum. İyi olan herkese şans veriyorum. Oyuncularımda formayı almak için çalışıyorlar. Forma hak edenin oldu ve olmaya da devam edecek”.

TARAFTARIMIZI ÇOK ÖZLEDİK


Tomas, “Transfer döneminde çok isteyip alamadıkları birkaç oyuncu olduğunu belirterek, “Transfer listemizde alternatif oyuncu isimleri vardı. İsim söylemeye cem ama çok isteyip çeşitli nedenlerden dolayı alamadığımız yabancı oyuncular oldu. İnşallah ara transfer döneminde bunları alırız”.Pandemi nedeniyle maçların taraftarsız oynandığını bunun da takımlar üzerinde olumsuz etki yarattığını düşündüğünü söyleyen Tomas, “İnşallah en kısa zamanda bu durum son bulur. Az miktar dada olsa taraftar gelirse bu oyuncalar üstünde de önemli bir etki yaratır. Bunun la ada çok daha iyi ve zevkli maçlar oynanır. Taraftarın maçlara gelmesi futbolcular için de ayrı bir etki yaratır”.

SİVAS TEHLİKELİ BİR TAKIM

Ligin 6. Haftasında deplasmanda Sivasspor ile önemli ve kritik bir maç oynayacaklarını vurgulayan Tomas, “Sivasspor yetenekli oyunculardan kurulan iyi bir takım. Son maçında deplasmanda Kayserispor’u mağlup etti. Geniş bir kadrosu var. Hafta içinde deplasmanda Avrupa kupası maçı oynayacak. Bu bizim için bir avantaj olabilir. Ama rakibimiz etkili ve tehlikeli bir takım. Rizespor olarak bu maça çok iyi hazırlanacağız. Lig’ deki ilk deplasman maçını Sivas ‘ dan almak için mücadele edeceğiz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Taraftarımızın gönlü rahat olsun. Rizespor başarılı bir sezon geçirecek” diye konuştu. 
Alihan TELATAR