Sevgili Okurlar, Trabzonspor Malatya’da. Önce Sabah Gazetesi muhabiri ve Ahaber’in kameramanı Özgür Özdemir arıyor. Mikrofonu açık. Arka fonda ise Trabzonspor yönetim kurulu üyeleri Lokman Sadıklar ile birlikte Yusuf Hayırlıoğlu var. Gazeteci Yunus Emre Sel’in de sesi geliyor.

Özgür, abi maç skoru alalım diyor:

‘Trabzonpor kazanır diyorum. Çünkü Malatya en önemli oyuncusu Yoosuf’u Başakşehir’e verdi. O olsa idi işimiz zordu. Kaldı ki, bizim orta sahayı Bakasetas ve Berat ile takviye ettik.

Yunus Emre Sel de ‘Kutluyorum abi güzel takip ediyorsun’ cevabını verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise bu kez Ulaş Özdemir aradı: ‘Maçı alıp geliyoruz. Sen rahat ol reis’ masajını verdi.

Maç bitmiş.

Bu kez Zigana’nın zirvesinden telefon var.

Lokantasını kapayan ama kasap kısmı açık olan Zehir Hüseyin maçı izlemiş ve çok mutlu.

‘Sevgili dostum, Zehir Hüseyin adına yazar mısın. Abdullah Avcı’yı tebrik ediyorum. Onu kasketi ile birlikte Zigana’nın zirvesine bekliyorum. Yanına da futbolcuları alsın’

“Ballar arka odadan!”

Zehir Hüseyin ile aramızda şifre vardır! Bal almaya çıktığımızda ‘Arka odadan’ deriz.

Çünkü arka odadaki ballar yüzde yüz kestane balı.

İlaç, ilaç. Bir kaşık at mide rahatsızlığın geçsin, baş ağrın dinsin.

Bir süre sonra telefonumuza Zehir Hüseyin’in resmi geliyor.

Arkada Bordo-Mavi bayrak ve onun önünde kaşkolla resmini çektirmiş.

Böyle insanlar varken Trabzonspor’a ne olur.

Trabzonspor gerçekten çok büyük bir camia. O kadar büyük ki anlatılmaz yaşanır ve Malatya maçı öncesinde ve sonrasında bunu yaşadık.

O nedenle Zehir Hüseyin’in coşkusu, sevgisi Trabzonspor sevdası başkadır. Selam olsun sana dost.

KASKETESAT!

Transfer konusu çok ince bir konudur. Milyonlarca avro verirsin, onlarca isim alırsın fayda vermez. Ama iki isim alırsın ve bir takımın orta sahasını toparlarsın. Bunlardan birisi Berat. Kesici özelliği ile savaşçı. İkincisi ise 10 numara. Ceza sahasını dışında bekler ve gelen toplara her iki ayağı ile vurur ve gollerini yapar. Bakasetas da böyle bir isim. İki maç oynadı ikisinde de gollerini yaptı ve Trabzonspor taraftarının sevgilisi oldu. Dahası o Alanya’da 90 artı 5’te attığı ve şampiyonluğumuzun gittiği golü de unutturdu. Çünkü aynısını Malatya’nın ağlarına yolladı. Bakasetas. Artık onun için Kasketesat diyebiliriz.

ATEM, TUTAM BEN SENİ!

Türkü değil Trabzonspor. Trabzonpsor’da atan da iyi tutanda. Son haftalarda Uğurcan’ın üst düzey formu ile Bordo-Mavililer zirvede tuttu. Aynı zamanda da atanlar. Nwakaeme ile ilgili yorumlar dikkat çekici idi: Telefon kulübesinde bile adam geçer.!

EYFEL’İN ALTINDA

Trabzonspor eski Asbaşkanı Ömer Gürsoy TAKA’da yazıyor. Bir gün gazeteye geldi ve Trabzonspor’u konuşuyoruz. Şöyle dedi:

‘Arkadaşlar inanın Trabzonspor yendiğinde bakkalda sabahları ekmek bulamıyorum. Trabzonspor yenildiğinde ekmekler orada kalıyor.’

Bu gerçek bir durum. Trabzonspor yendiğinde insanlar sabah kalkar ekmeğin alır pidesini söyler, kahvaltısını yapar. Yenilmişse yorganı başına çeker ve hiçbir şeyi hissetmemek için öylesine uyur kalır. Aklına ne kahvaltı gelir ne de başka bir şey.

Trabzonspor Malatya’yı yenmiş. Eyfel kulesinin altında bir Murat 124 aracı var. Teybi açılmış ve orada sahibi kolbastı oynuyor. Olsa olsa bu sevgi Trabzonspor sevgisi olabilir.

TEŞEKKÜRLER YALÇIN ORHAN’A

Trabzonspor’da belki 5.yılı. Sessiz sedasız işini yapıyor. Trabzonspor onun yönetiminde TS Club’lardan para basıyor. Genç neslin önemli iş adamlarından. Naci Orhan oğlu ile ne kadar gurur duysa azdır. TS Club’lar Pandemide bile 40 milyon TL gelir elde etti. Zaman zaman para ile verip forma gönderiyorum. Zaman zaman da arkadaşların taleplerini yerine getiriyoruz. Ordu’nun Perşembe İlçesi’nin Kaymakamı Fanatik Trabzonsporlu. Hem de Malatyalı. Kendisi birkaç hafta önce 44 numaralı forma istedi. Yalçın Orhan’a ilettik ve o da formalara yazdırdı ve efsane formayı ona ulaştırdı. Malatyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ettikten sonra formasının ulaşması tamamen tesadüfi oldu. Yalçın Orhan bey teşekkür ediyoruz. Kaymakam Levent Yetgin’i kutluyoruz. Geçen yıl ilişkiler biraz gerilse de Trabzon Malatya’nın tribün kardeşliği sürsün.

KİM BU FANATİK?

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper aynı zamanda Süper Lig maç temsilcisidir. Bayağı da kıdemli bir isimdir. Geride kalan hafta sonu Ankara’da maça gitti. İşte onun maskesi. Bordo-Mavi, işte onun gömlek ve kravatı bordo-mavi, işte onun kasketi ve efsane kasket. Ne diyelim. 1990’lı yıllarda başlayan Alper ile Trabzonspor aşkı sönmedi daha da alevlendi.

BİRAZ DA NOSTALJİ

PAZARKAPI SABAHLARI

1-Trabzon Pazarkapı’daki eski Sebze Hali’nde iş saati sabahları dörtte başlar on ikide biterdi. İş bitiminde alçak hasır sandalyelerinde sohbet eden esnaflar. Sol baştaki..Hasan Yaranlı..sağ başdaki Tarihi Gülcemal Vapuru’nun İkinci Kaptanı Sülükçüoğlu Celal Kandaz.. Sevgili arkadaşım, kardeşim Hasan Kandaz’ın dedesi. Gülcemal vapuruyla ilgili bütün dökümanlar İstanbul Beşiktaş’daki Deniz Müzesi’nde sergilenmekte. Personellerinin isimleri içerisinde Trabzon Pazarkapılı Sülükçüoğlu Celal Kandaz Kaptan. Gülcemal Vapuru İkinci Kaptanı diye yazılı olarak kayıtlarda geçiyor.

2-Türkiye’nin efsane siyasetçilerinden merhum Alparslan Türkeş ile KKTC’nin efsane lideri merhum Rauf Denktaş.