Futbol şapkadan tavşan çıkarma oyunu değildir. Süper Lige çıkan Haytayspor güçlü bir takım, eti budu belli, birçok rakibine kök söktürdü. Dünkü maça gelince Trabzonspor’da geri oynama hastalık devam ediyor. Bir de buna ismi gibi Zor-ba hakem eklenince Trabzonspor’un resmen önünü kesti. Niye kesti derseniz!!! Trabzonspor Galatasaray’ı geçmesin diye bu maçı berabere bitir diye icazet almıştır

Ancak bir şeyler hep eksik kaldı...

Şut deneyen yoktu, araya koşan ya da araya pas atan da öyle... Bu şartlarda duran toplar ve tesadüfler dışında Trabzonspor’un gol atması imkânsız gibiydi. Bordo-Mavililer, ilk yarının 22.dakikasında Hatayspor kalesinde gözüktü. Ve bu da golle sonuçlandı. Baker’in kendi ceza sahası içinden gelişi güzel topu ileri vurduk tan sonra golcü futbolcu Djaniny'nin bireysel gayretiyle atılan güzel gol ile Trabzonspor bir anda öne geçti.

Daha sonraki dakikalarda topu ayağında tutan takım Trabzon spor idi. Ancak 2. bölgede topa sahip oldu.3. bölgede pek giremedi. Konuk ekipte zaman zaman Trabzonspor’un kalesine geldiyse de çok önemli bir pozisyon yapamadı. Müsabakanın ilk 20 dakikası karşılıklı fauller ile geçti. Her iki ekip için yavan geçen ve zevk vermeyen bir ilk yarı ortaya çıktı.

Hakem Zorbay Küçük, düdüğü iki dudağının arasından hiç eksik etmedi. Belki 15 kez düdük çaldı. Oyun durdu, soğudu ne atak vardı ne pozisyon. Her iki takım da kazandıkları topları kolay kaybetti. Bordo- Mavili takım ikinci yarıda Yusuf Sarı ile yakaladığı yüzde yüzlük ne pozisyonu gole çevirmiş olsaydı. Zor-ba hakem çaldığı düdüklerle verdiği penaltı kararı ile Trabzonspor’u katletti. Penaltı pozisyonu dokuz kusurlu hareket değildi. Edgar veya Flavio Hataylı oyuncunun ayağına dokunmuyor. Ya VAR’daki Alper Ulusoy denen çelimsiz hakem sen orada ne iş yaparsın. Zor-ba hakemi penaltı pozisyonunda VAR’a çağırmıyorsun penaltı kullanıldıktan sonra Uğurcan topu kurtarıyor. Niye Zor-ba hakemi VAR’a davet edip penaltıyı tekrarlatıyorsun. Siz hakem değil. Trabzonspor’u bitirmek için MHK tarafından yetiştirilmiş canavarsınız!!!