Trabzon’da son dönemde gerek vatandaştan gerekse belediye meclis üyelerinden hem alt yapı hem üst yapı ve devam eden projelerin riskleri ile ilgili eleştiriler vardı.

Gözlerden kaçmış olabilir ama Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bu iddia ve tezlere cevap verdi.

Trabzon’da dönemi ve ilerisi için bir fotoğraf çekti, şeffaf olarak ne oldu ne bitti hepsini açıkladı.

Su deposu yapılması, hidrafor sistemi kurulması, altyapı çalışmaları nedeniyle cadde ve sokaklarda iş makineleri, terminalle ilgili sorular, dolmuş minübüslerin elden geçirilmesi ve daha pekçok konu.

Başkan Eylül ayı toplantısında önemli bilgiler verdi, her gün konuştuğumuz konular hakkında kamuoyunu aydınlattı ancak halka bu işlerin tam anlamıyla duyurulması gerekir.

Yeni hattan su verilen abonelerle ilgili olarak; ‘Toplam 2.011 adet binanın canlı bağlantısı yapılarak 13.623 aboneye yeni hattan su verilmeye başlanılmıştır’ dedi.

Pandemi etkileri nedeniyle turizmde geçen sene yara alan Trabzon bu yıl nispeten daha iyi noktada iken alt yapı çalışmalarının turizme zarar vermemesi beklenir.

Yeni terminal binasıyla ilgili eleştirilerde; ‘Bu mesele dere yataklarına bazı vatandaşlarımız tarafından yapılan kaçak yapılar gibi görülemez.’ değerlendirmesinde bulundu.

Terminal binası Trabzon için geciken bir beklenti en iyisi ve en profesyonelinin hazırlanarak yarın pişman olunmayacak yapıyı inşa etmek gerekir.

Zorluoğlu, Çevre-Şehircilik Bakanlığı’ndan geliyor bu işleri en başında bilenlerden biri de odur diye düşünüyorum.

Nitekim, ‘Burada can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmadığı kanaatine vardığımızdan projeye devam ediyoruz’ dedi.

Başkan, ‘Hidrofor eleştirileriyle ilgili şu vurguyu yaptı: 2000’in üzerinde binanın sadece 40 tanesinde hidrofor ihtiyacı ortaya çıktı.

Bu tüm binaların hidrofor takmasını gerektirecek bir zaruret değil.

‘Yeni sistem getiriliyor’ derken bir bardak suda fırtına koparılıyor diyerek serzenişi dillendirdi.

Trabzon’da Millet Bahçesi açıldı, geçtiğimiz günlerde Avni Aker isminin hakettiği şekilde yaşatılmasıyla  ilgili bir yazım vardı, Zorluoğlu, Millet Bahçesi vurgusunda bulunarak bizce de Trabzon, merkezde Atapark’tan sonra soluklanabileceği en güzel yaşam alanlarından birine kavuştu.

Trabzon’nun Batı hattı kadar Doğu hattında da sahilin verimli şekilde kullanılması, turizmde konaklamanın yoğun olduğu buralarda sabah ve akşam saatleri için yürüyüş alanları anlamında daha farklı çalışmalar içerisinde de olunabilir.

Yalıncak sadece bir plaj değil, yaklaşık 1 kilometrelik bir sahil düzenlemesi.

Sadece yazın değil, denize girilmeyen zamanlarda da insanların güzel vakit geçireceği mekânlar oluşturuluyor.

Moloz ve yakın çevresi kentsel tasarım projesi içerisinde çok şey var.

Devamla Kızlar Manastırı restorasyonu yapıldı ve tamamlandı, Faroz futbol sahası uluslararası standartlara dönüştürülüyor.

Akçaabat Pazar yeri, otopark, Of Sanayi Caddesi yaya kaldırımı, Yomra, Trabzon Caddesi'nde orta refüj düzenlemeleri devam edecek.

Önemli bir konu dolmuşların dönüştürülmesi, 2021 yılı sonu itibarıyla bu dönüşümün tamamlanacağı kararı alındı, 689 aracın 320’si bu dönüşümü gerçekleştirildi.

2021 yılından sonra dönüşüm gerçekleştirecek olan şoför esnafımız bu ilave ettiğimiz 2 koltuk için koltuk başına 20.000 TL koltuk kapasite artırım bedeli ödemek zorunda kalacak.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Başkent Ankara’da şoför esnafı için görüşmelerde bulundu.

Maliye Bakanı Lüfti Elvan’ı AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile birlikte ziyaret eden Usta, ‘Zor durumda olan şoför esnafımız için uzun vadede faizsiz kredi, araçlar için de ÖTV ve KDV indirimi ile ilgili konuları istişare ederek taleplerimizi dile getirdik’ dedi.

Başkan Zorluoğlu ile önceki akşam TGC 13. Orhan Kaynar futbol turnuvasının başlama vuruşunu yaptı ve ilk gole kadar da Trabzonspor Basın ve Karadeniz gazetesi arasındaki maçı izledik. TAKA Gazetesi’nin Kalepark halka açılıyor manşetini okumuş. Bununla ilgili olarak,

‘Biraz zaman alacak ama Trabzon’a kazandıracağız’ dedi.