VİŞNELİ İRMİK TATLISI (8 Kişilik)

Malzemeler:

1 litre süt, 1 su bardağı şeker

9 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya

Vişne Sosu İçin:

400 gr vişne, ½ su bardağı şeker

1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

Süt, şeker ve irmiği karıştırarak kaynatın.

Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.

Tart kalıbına döküp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Vişne, şeker ve nişastayı pişirip tatlının üzerine dökün.

⏳ Hazırlama Süresi: 65 dakika

PİYAZ TARİFİ (2 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye

1 soğan, 2 dal taze soğan

1 domates, 4 tutam maydanoz

1 limon, zeytinyağı, sumak, tuz

Hazırlanışı:

Fasulyeleri haşlayın.

Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovun.

Fasulye, soğan, domates ve maydanozu karıştırın.

Zeytinyağı, limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın.

⏳ Hazırlama Süresi: 45 dakika

FIRINDA SEBZELİ TAVUK YEMEĞİ (2 Kişilik)

Malzemeler:

6 adet tavuk baget

3 patates, 1 havuç

1 soğan, 1 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı domates salçası

Baharatlar: Karabiber, köri, kimyon, kekik, pul biber, tuz

Hazırlanışı:

Tavukları salça, baharatlar ve zeytinyağı ile marine edip 1 saat bekletin.

Patates ve havuçları doğrayıp salçalı sos ile karıştırın.

Fırın kabına dizip 190 derecede 1 saat pişirin.

Üzerine haşlanmış bezelye ekleyip 15 dakika daha fırınlayın.

⏳ Hazırlama Süresi: 80 dakika

ACEM PİLAVI TARİFİ (4 Kişilik)

Malzemeler:

1,5 su bardağı pirinç

500 gr kuşbaşı et

2 havuç, 1 soğan

1 diş sarımsak

3 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı badem

1 yemek kaşığı çam fıstığı

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu suda bekletin.

Eti kavurun, suyunu çekince tereyağı ekleyerek pişirmeye devam edin.

Soğanı ve havuçları doğrayıp yağda kavurun, pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun.

Baharatları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Kavrulmuş badem ve fıstık ile süsleyerek servis edin.

⏳ Hazırlama Süresi: 65 dakika

MANTAR ÇORBASI TARİFİ (4 Kişilik)

Malzemeler:

400 gr kültür mantarı

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı süt

3,5 su bardağı su

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Mantarları iyice yıkayıp ince ince doğrayın.

Tencerede sıvı yağı ısıtıp mantarları kavurun.

Unu ekleyip birkaç dakika kavurun, ardından azar azar su ekleyerek karıştırın.

Kaynamaya başlayınca sütü ilave edin, tuz ve karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirin.

Sıcak olarak servis edin.

⏳ Hazırlama Süresi: 30 dakika

COOL LIME TARİFİ (4 Kişilik)

Malzemeler:

2 limon, 4 yemek kaşığı şeker

½ demet taze nane

4 su bardağı soğuk su

Buz ve limon dilimleri

Hazırlanışı:

Limon kabuklarını rendeleyin, nane yaprakları ve şekeri ekleyip ovun.

Limon suyunu sıkıp soğuk su ekleyin, karıştırın.

Buz ve limon dilimleri ile servis edin.

⏳ Hazırlama Süresi: 15 dakika