Kültür/Sanat

Kelkit’te Karagöz–Hacivat Coşkusu: 5 Günde 1.650 Çocuk Gelenekle Buluştu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde çocuklara yönelik anlamlı bir kültür etkinliği hayata geçirildi. Kelkit Belediyesi tarafından düzenlenen Karagöz–Hacivat gösterileri, beş gün boyunca Dilaver Cebeci Kültür Salonu’nda sahnelendi.

Abone Ol

Gümüşhane Kelkit Belediyesi tarafından düzenlenen Karagöz–Hacivat gösterileri, beş gün boyunca ilkokul ve anaokulu öğrencilerini Dilaver Cebeci Kültür Salonu’nda buluşturdu. Ücretsiz etkinlikte bin 650 çocuk geleneksel tiyatroyla eğlenerek öğrenme fırsatı yakaladı. Kelkit Belediyesi, çocuklara yönelik kültürel ve eğitici etkinlikler kapsamında anlamlı bir organizasyona imza attı.

Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Beş gün süren Karagöz–Hacivat gösterileri, Dilaver Cebeci Kültür Salonu’nda sahnelenerek ilkokul ve anaokulu öğrencileriyle buluştu. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte salon, çocukların kahkahası ve neşesiyle doldu. Gösterilerde çocuklar, geleneksel Türk tiyatrosunun sevilen karakterleri Karagöz ve Hacivat’la keyifli anlar yaşadı. Eğlenceli diyaloglarla zenginleşen gösteriler, çocuklara hem kültürel değerleri tanıttı hem de öğrenirken eğlenme imkânı sundu. Program sonunda minik misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulurken, çocukların mutluluğu salona yansıdı. Etkinlik boyunca oluşan samimi ve neşeli atmosfer, veliler ve öğretmenler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Başkan Yılmaz’dan Anlamlı Mesaj

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede çocukların yüzündeki tebessümün kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız için daha çok kültür, daha çok sanat ve daha çok gülümseme anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu tür kültürel ve eğitici etkinlikleri her yıl artırarak sürdürme kararlılığındayız” dedi. Başkan Yılmaz, çocuklara hitaben “İyi ki varsınız çocuklar” sözleriyle mesajını tamamladı.