Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Bu nedenle bu bölgelerde de dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde sarı kodlu uyarı yapıldı.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Başvuruları 20 Mayıs’ta Başlıyor 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Başvuruları 20 Mayıs’ta Başlıyor

Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem arz ediyor.


Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda vatandaşların gerekli tedbirleri alarak olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları önemlidir.

Editör: Birol Sancak