Sezon başında İngiltere'nin Championship liginden Southampton takımından kiralanan Onuachu, Trabzonspor forması altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Ancak, Trabzonspor'un oyuncuyu bonservisiyle satın almak istemediği ve bu nedenle kiralama formülü üzerinde durduğu belirtiliyor.

21 resmi maçta forma giyen Onuachu, rakip fileleri 12 kez havalandırırken, takım arkadaşlarına da 4 gol pası verdi. Bu performansıyla dikkatleri üzerine çeken Nijeryalı futbolcunun geleceği, Trabzonspor'un mali durumuyla yakından ilişkilendiriliyor.

Trendyol Süper Lig’de küme düşen takımlar belli oldu Trendyol Süper Lig’de küme düşen takımlar belli oldu

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Southampton'un oyuncuyu bonservisiyle satmak istediğini ancak kulübün bu maliyeti karşılayacak durumda olmadığını ifade etti. Bu nedenle, Onuachu'nun yeniden kiralık olarak kiralanması üzerinde durulduğu bildirildi.

Onuachu'nun geleceğine dair belirsizlik devam ederken, Süper Lig'in yeni ekiplerinden birinin transfer gündemine girmesi, transfer dedikodularını daha da körükledi. Futbolseverler, Nijeryalı golcünün geleceği hakkında merakla bekleyişlerini sürdürüyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY