Sahibinden'e girenler gözlerine inanamıyor! Satılık ev fiyatlarında şoke eden düşüş Sahibinden'e girenler gözlerine inanamıyor! Satılık ev fiyatlarında şoke eden düşüş

Bitmek bilmeyen zamlar üreticinin de başını yakacak. Önce gübre derken şimdi de artan yem fiyatları çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Yeni zamlar tartışılırken çiftçiye rahat bir nefes almakta haram oldu.

Üreticiler, artan fiyatlara yetişmekte zorlanıyor. Gerek gübre gerekse diğer maliyetler nedeniyle yaşanan zorluklar, üreticilerin cebini yakarken, son olarak yem fiyatlarına 5 TL ile 10 TL arasında zam yapıldı. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, yem fiyatlarına yapılan zam miktarını duyurdu.

Ekonomik zorluklar, artan maliyetler ve enflasyon derken üreticiler de güncel fiyatları yetişmekte zorlanır oldu. Yem fiyatlarına son bir haftada çuval başı 5 ile 10 TL arasında zam yapıldı. Hayvancılıkta son derece önemli girdi kalemi arasında yer alan yem fiyatları, yeni zamlarla birlikte üreticinin de cebini yakıyor. Bununla birlikte üreticinin besi ve süt üretim maliyeti de artarken, yeni zamların yolda olduğu sinyalleri de gelmeye başladı. Yapılan zamlarla birlikte 50 kilogram besi yeminin çuvalı 500 TL'ye yükselirken, süt yeminin fiyatı da 600 TL bandına dayandı.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Bursa iline ait haftalık yem listesini yayınlarken, güncel süt ve besi yemi fiyatlarını şu şekilde belirtti:

  • Süt yemi (19 Hp) 528,75 TL
  • Süt yemi (20 Hp) 552,50 TL
  • Süt yemi (21 Hp) 587,50 TL
  • Besi yemi 492,50 TL
Kaynak: HABER MERKEZİ