Ancak 45. dakikada gelişen bir Mersin atağında Onur Arı'nın attığı golle geriye düştü ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.
İkinci yarıya gol bulma umuduyla başlayan 1461 Trabzon, rakip kalede etkinlik göstermeye çalıştı. Ancak ataklarını gole çeviremeyince maçtan 1-0 mağlup ayrıldı. Özellikle ikinci yarıda penaltı atışından yararlanamayan 1461 Trabzon, büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Bu sonuçla birlikte ikincilik yarışında büyük bir yara alan 1461 Trabzon, 48 puanda kalarak 5. sıraya geriledi. Yeni Mersin İdman Yurdu karşısında alınan bu mağlubiyet, takım için önemli bir kayıp oldu.

"Trabzonspor'un Avrupa Ligi Yolculuğu Başlıyor: Muhtemel Rakipler ve Maç Tarihleri Belli Oldu" "Trabzonspor'un Avrupa Ligi Yolculuğu Başlıyor: Muhtemel Rakipler ve Maç Tarihleri Belli Oldu"

STAT: Yavuz Selim
HAKEMLER: Tayfun Sarı *, Barış Sun *, Emrah Uluçay **
1461 TRABZON FK: Ömer *, Erkam *, Fatih *, Taha *, Hurşit * (Dk. 84 Ali Sühan ), Hakan *, Tunahan *, İlhan *, Musa * (Dk. 46 Kerem *), Ali Han *, Atabey *
YENİ MERSİN İY: Sertaç *, Muhammet Ömer * (Dk. 88 İbrahim ?), Sezer *, Burak *, Sefa *, Aslan *, Yasin * (Dk. 89 Muhammet Enes ?), Ferhan * (Dk. 70 Rohat *), Ömer Önder *, Baran *, Onur ** (Dk. 78 Ensar **)
GOL: Dk. 45 Onur Arı (Yeni Mersin İdman Yurdu)

Editör: Doğukan ÖZKURT