Taban maaş ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklisiyle memur zammı eşitlenecek mi? Kim ne kadar alacak? Taban maaş ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklisiyle memur zammı eşitlenecek mi? Kim ne kadar alacak?

Mayıs ayında başlayan ödemeler kapsamında, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak toplamda 150 bin TL faizsiz kredi, onaylanan genç çiftlere verilecek. Bu kredi, genç çiftlerin evlilik yolunda ilk adımlarını atmalarını kolaylaştıracak ve maddi yüklerini azaltacak.

Sıfır faizli evlilik kredisi başvurusu kabul edilen gençlere yönelik ödemelerin Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirileceğini açıklayan Bakan Göktaş, Türkiye'nin dört bir yanındaki gençlerin bu destekten faydalanacağını belirtti.

Evlilik öncesi ve sonrasında sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt edenler, bu önemli destekten faydalanabilecekler. Ayrıca, deprem bölgesindeki gençlerin öncelikli olarak bu krediden faydalanacağı ve ilerleyen süreçte programın Türkiye genelindeki tüm gençleri kapsayacağı da vurgulandı.

Evlilik kredisi ödemeleri hakkında detaylı bilgi almak ve ödeme durumunu öğrenmek için e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Bu sayede, ödeme tarihleri ve diğer detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ