Bafra'da Ahırda 12 Süt Buzağısı ve 1 Kuzu Başıboş Köpekler Tarafından Telef Edildi Bafra'da Ahırda 12 Süt Buzağısı ve 1 Kuzu Başıboş Köpekler Tarafından Telef Edildi

Bu çerçevede, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 3 milyon 700 bin kırmızı benekli alabalığın orman içi derelere salındığını belirtti.

Bakan Yumaklı, Türkiye'de doğal olarak bulunan kırmızı benekli alabalık türünün her yıl milyonlarca üretildiğini ve orman içi sulara bırakıldığını vurguladı. Orman içi sulardaki doğal alabalık popülasyonlarının optimum seviyelere ulaştırılması, bozulan alabalık habitatlarının onarılması ve genetik kaynakların korunması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından projelerin yürütüldüğünü açıkladı.

"Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında Trabzon Altındere, Mersin Çamlıyayla ve Bolu Abant Üretme İstasyonları'nda alabalık üretimi gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yumaklı, bu projelerin doğal yaşamın korunması ve suların yeniden canlandırılması için önemli adımlar olduğunu vurguladı.

Editör: Birol Sancak