İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık çağrı merkezi’nin kapatılması gündeme geldiğinde hep birlikte ayağa kalktık ve belli bir mücadele verdik. O mücadele verildi ama nasıl? Kuruma yakın olan Gazeteci arkadaşımız Adem Yılmaz tüm detayları gönderdiği mektubunda aktarmış:

‘Trabzon polis okulu üzerinde süpekülasyonlar vardır, dönemin Anavatan Partisi il başkanı Nazım Özcan. Başbakan ise Merhum Mesut Yılmaz’dır.

Nazım Özcan Ankara'dan Trabzon'a dönmektedir. Trabzon Polis Okulu Müdürü kendisini arar. 'Nazım Bey, Polis Okulunun kapatılma kararı alındı. Bilginiz olsun' der.

Trabzon'a ayak basan il Başkanı Özcan; hemen ilk uçak ile Ankara'ya döner. O günlerde şimdiki gibi Basın, Sosyal medya gücü etkili de değil.

Başbakan Merhum Mesut Yılmaz Beyin huzuruna çıkan Özcan ‘Sayın Başbakanım Trabzon Polis Okulunu kapatma kararı almışsınız' der.

Başbakan da, ‘Evet Nazım Başkan; Turkiye'de 11 il hariç tüm Polis Okullarını kapatıyoruz. Biz genelgeye  imzayı attık' cevabını verir..

Oysa Trabzon Bölgenin abisidir. Yatırımların kapatılması değil daha da artırılması beklenir. Üstelik Başbakan Rizeli'dir ve Trabzon'un da hemşehrisidir.

Başbakan Mesut Yılmaz'a Trabzon için Polis Okulunun Maddi-Manevi önemini arz eden Nazım Özcan Pes etmez: ‘Sayın Başbakanım, 'İmzayı atmış olabilirsiniz. Ancak bu konuda kesin kapatılacak, imza geri alınmayacak diye ayet  ve kanun yok’ cevabını verir.

Işte bu sözlerden sonra Trabzon Polis  Okulu kapatılmaz. 12.il olarak  2 Yıllık Polis Meslek Yuksekokuluna dönüştürülür ve hala ayaktadır.

Gelelim Alo 199’a...

Seçim öncesi kapatılma kararı alınan sadece Trabzon'da 350’ye yakın insanın Çalıştığı Alo 199 Nüfus ve Vatandaşlık işleri Çağrı Merkezinin seçim sonrası Kapatılması kararlaştırılır. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen kapatılmasın diye mücadele eder. Olay çalışanlara duyurulmasından sonra basın, sosyal medya ve alanlarda mücadele başlar..

Çalışanların tazminatlarının bile hesaplandığı, 22 Mayıs sonrasi hesaplarına yatacağı aktarılır. Trabzon yavaş yavaş Ayağa kalkar.. Muhalefet Partileri de konuyu meclise taşır. CHP milletvekili Av. Sibel Suicmez soru önergesi verir.

İktidar partisi Mensupları basına yansımadan çalışır, karardan dönülmesi için çabalarlar.

AK Partili Büyüksehir Belediye Başkani Ahmet Metin Genç kararlıdır. 350 insan Trabzon için değerlidir. İşyeri kapatılmamalıdır. En kötü ihtimalle de çalısanların başka bir kurumda istihdamları sağlanmasını' ister.

Çalışanlara taşeron sendikaları, belediye işçileri, taşeron çağrı merkezleri çalışanları yurdun pek çok yerinden desteğe koşar.. Aileler ile top yekün sokağa inmeye hazırlanır. Oluşturulan bir heyetle STK’lar ziyaret  edilir.

CHP Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ziyaret edilir.

CHP Ortahisar ilçe Başkani Haluk Batmaz ve Meclis Üyesi Ömer Dayı  ile birlikte il yöneticileri çalışanların yanında yer aldı..Çağrı merkezinin Trabzon için önemi ve kapatılmaması vurgulandı.

Milletvekili Vehbi Koç, Sayın Bakan Abdulkadir Uraloglu ile birlikte Trabzonlu siyasiler Ankara’da İçisleri Bakanının etrafını sarar!

Iktidarı muhalefeti ile birlikte Trabzon ilk kez Böylesine Tek yürek olmuştu..

Ahmet Metin Genç Başkanın Ankara ziyareti de son noktayı koydu..

Sayın Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanımız ile  2 saate yakın sürdüğü belirtilen görüşmesinin de katkısı büyüktür.

Nazım Özcan’ın 'Hakkında Ayet Yok Sayın BaşbakanIm' sözü sonrasi kazanılan Trabzon Polis Okulu zaferi de mücadelede etkili oldu.’

Nihayetinde Alo199 Çağrı merkezinin kapanması için ne Ayet var ne de Kanun!’

Trabzon 10 kişilik istihdam için gayret ederken 350 Genç sokağa bırakılamaz.

Tasarruf mu dediniz? THY üst kadrosunda tek kişinin maaşı  Bir milyon 200 bin TL imiş!

200 bin TL nelerine yetmiyor!