Palut : İyi futbol oynayan iki takımın mücadelesi zevkli ve çekişmeli geçecek; Zor maç olacak Palut : İyi futbol oynayan iki takımın mücadelesi zevkli ve çekişmeli geçecek; Zor maç olacak

Toplamda 2015 sporcunun katıldığı bu önemli etkinliğe, 58 yabancı sporcu da dahil oldu.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başta olmak üzere, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve il bürokratları, maratonun startını verdiler.

Başkan Zorluoğlu, maraton öncesinde yaptığı açıklamada, bu organizasyonun Türkiye'nin en eski şehir maratonlarından biri olduğunu ve 44. kez düzenlenmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti. 2100 civarında sporcu ve sporseverin katılımıyla, etkinliğin büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Uluslararası Yarı Maratonun bu seneki mottosunun 'Yeşil Adımlar, Temiz Gelecek' olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, çocuk koşusunun da dahil edilmesiyle çocukların da bu önemli etkinlikte yer aldığını ifade etti. Yeşil gelecek ve temiz bir çevre konusunun önemine dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, tüm sporculara başarılar diledi ve katılımcılara teşekkür etti.

Trabzon'un kurtuluşunun 106. yıl dönümünde düzenlenen bu yarı maraton, sporun birleştirici gücünü ve çevre duyarlılığının önemini vurgulayan bir etkinlik olarak ön plana çıktı.

Editör: Birol Sancak