Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurusuna göre, 54 bin TL maaşla sözleşmeli erbaş ve er alımı gerçekleştirilecek.

Başvurular, https://personeltemin.gov.tr veya e-Devlet üzerinden yapılacak ve başvuru sürecinde adaylar tercihlerini sıralamaya göre belirleyebilecek.


PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre sözleşmeli erbaş ve er alımı yapılacak. Başvurular https://personeltemin.gov.tr internet sitesi ya da e-Devlet sistemi üzerinden eğitim, iletişim, askerlik gibi bilgiler doldurulduktan sonra yapılabilecek. 

Başvuru yapan adaylar tercihlerini öncelik sıralarına göre yapabilecek. İlanla ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da paylaşıldı. 

Dolar alıp saklayanlar dikkat: Kurda uzun zaman sonra bir ilk! Dolar alıp saklayanlar dikkat: Kurda uzun zaman sonra bir ilk!

Başvuru yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olması, askerliğini erbaş ya da er olarak tamamlaması ve başvuru yapılan Ocak ayı ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olması şartları aranıyor.

Askerliğine başlamayan ya da tamamlamayan kişilerin 1 Ocak tarihi itibariyle 20 yaşını doldurmamış ve 25 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. 2024 senesi maaş zamlarına yapılan zamlar doğrultusunda en düşük sözleşmeli er maaşı en düşük 34 bin 200 TL, en yüksek 53 bin 900 TL olarak belirlendi. 

Sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmadan ya da ilk sözleşmelerini tamamlamaları sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılmaları halinde görev yapılan süre
kadar ikramiye ödemesi de yapılıyor. 

Bu ikramiye ödemeleri de yeni zamlar sonrasında zamlandı. İlk hizmet senesinde ayrılanlara 97 bin 600 TL, yedinci hizmet senesinde ayrılanlara 966 bin 375 TL ödeme yapılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi