TÜİK'in enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilere %37 zam haberinin yanı sıra, 7,500 TL alan emeklilere ek ödeme müjdesi geldi. Kesenin ağzının açıldığı bu fırsatın şartları netleşti.

2024 yılında emeklilere yönelik avantajlar devam ederken, yapılan zam sonrasında emekli maaşlarına ek olarak promosyon ödemelerinde de yeni bir artış yaşandı. 

Ocak 2024 Emekli Promosyonu kapsamında, 7.500 TL maaş alan emeklilere tam 12.000 TL'lik ek ödeme müjdesi verildi.


ŞARTLAR BELLİ OLDU

Ek ödemenin yapılacağı tarihler de belli oldu. Zamlı maaş ödemeleri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 17 Ocak'ta başlayacak. 16 Ocak'ta ise ilave zam kararının açıklanması bekleniyor.

Bankalar da emeklilere destek olmak adına harekete geçti. Akbank, emeklilere yönelik yeni bir promosyon fırsatı başlattı. 31 Ocak'a kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, 7.500 TL altı ve üstü maaş alan emeklilere 12.000 TL'lik ödeme yapılacak.

Emekliler, bu promosyon fırsatından yararlanabilmek için Akbank şubelerinden, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden başvuru yapabilecek. Sadece 3 yıllığına emekli maaşını Akbank'a taşıyanlar, başka bir koşul veya şart olmadan bu avantajlı promosyon fırsatından yararlanabilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi