Dolar Kuru Güncel Durum - 14 Şubat 2024

ABD'den gelen enflasyon verilerinin etkisiyle dolar kuru, Türk lirası karşısında kademeli bir yükseliş trendine girdi. İşte bugünün güncel döviz kuru fiyatları:

  • Dolar/TL: 30,74
  • Euro/TL: 32,97

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, piyasa tahminlerini aşarak ocak ayında yüzde 0,3'lük bir artış ve yüzde 3,1'lik yıllık artışla gerçekleşti.

Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü! Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, verilerin enflasyonla mücadelede ilerleme kaydedildiğini gösterdiğini belirtirken, Fed'in faiz politikasında daha temkinli olabileceğine yönelik beklentiler arttı. Bu durum, dolar endeksindeki yükseliş eğilimini desteklerken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi de yükseliş gösterdi.

Dolar/TL ve euro/TL pariteleri bankalararası piyasada 30,74 ve 32,97 seviyelerinde işlem görüyor. Analistler, enflasyon verilerinin ekonomik aktivitenin canlılığını koruduğuna işaret ettiğini ve bu durumun Fed'in faiz indirimine daha temkinli yaklaşabileceğini belirtiyor. Dolayısıyla, dolar kuru ve diğer döviz kurlarındaki seyrin, ABD ekonomisine dair gelecek verilere göre şekilleneceği öngörülüyor.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak