İnsan Hakları İhlallerine Karşı Adımlar Atılıyor: Temel Yasa Kapsamında Vize Kısıtlamaları

Florida'da Dev Timsahın Uçak Pistine İnişi: Tehlikeli Durumu Görevliler Engellemeye Aldı Florida'da Dev Timsahın Uçak Pistine İnişi: Tehlikeli Durumu Görevliler Engellemeye Aldı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Temel Yasa'nın 23. maddesi uyarınca kabul edilen yasa eleştirilerek Çin'in, Hong Kong'un demokratik kurumlarına ve haklarına yönelik eylemleriyle suçlandı. Bu çerçevede, birçok Hong Kong yetkilisine vize kısıtlaması getirildi ve Hong Kongluların haklarının geri getirilmesi çağrısı yapıldı.

Aynı açıklamada, Suriye'deki 10 yetkili ve yakın aile üyelerine de vize kısıtlaması getirildiği belirtildi. Suriye'deki Esad rejimi, insan hakları ihlalleri ve halkı bastırması nedeniyle eleştirilerek, ABD'nin Esad rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyeceği vurgulandı.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde kabul edilen Ulusal Güvenliği Koruma Yasası, uzun yıllar sonra Meclis'te oy birliğiyle kabul edilmişti. Yasada, vatana ihanet, ayaklanma ve dış güçlerle iş birliği gibi suçlar ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılıyor. Yasayla, Hong Kong'da işlenen suçlar yurt dışında yargılanabilme olanağına da açık kapı bırakılıyor.

Kaynak: KARAR