DHS, yeni bir yapay zeka yol haritası çizerek üç farklı alanda yapay zekayı test edeceklerini belirtti. Bu pilot projeler, Güvenlik Soruşturmaları (HSI) tarafından fentanil tespiti ve çocuk istismarı soruşturmalarının verimliliğinin artırılmasına odaklanacak.

X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak... X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak...

Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA), yapay zekayı toplulukların dayanıklılığını artırmak ve riskleri azaltmak için tehlike azaltma planlarını geliştirmek için kullanacak. Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) ise göçmenlik memurlarının eğitimini iyileştirmek için yapay zekayı kullanacak.

Bu yapay zeka sistemlerinin ilk olarak, çocuk istismarı ve uyuşturucu madde soruşturmalarında, doğal afet ve acil durum iletişiminde ve göçmenlik hizmetlerinde kullanılacağı bildirildi. DHS, uygulamaları 2023'te kurulan 'Yapay Zeka Görev Gücü' aracılığıyla gerçekleştireceğini ifade etti.

Avrupa Birliği Parlamentosu'nun kabul ettiği Yapay Zeka Yasası'nda ise biyometrik tanımlama sistemlerinin kullanımına sınırlamalar getirilmişti. Hassas özelliklere dayalı biyometrik kategorizasyon sistemleri ve yüz tanıma veritabanları oluşturmak için vatandaşların haklarını tehdit eden yapay zeka uygulamaları yasaklanmıştı.

Kaynak: NTV