Döviz kurlarında yaşanan son dakika gelişmeleri, özellikle yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçimlerin ardından hafif bir düşüş yaşayan dolar/TL kuru tekrar 32 liraya tırmanarak piyasalarda dikkat çekti. Bu süreçte, doların seyriyle ilgili merak edilen soruların yanıtları aranırken, ABD'nin önde gelen bankalarından biri olan Wells Fargo'dan dikkat çeken bir analiz geldi.

Wells Fargo, Türkiye'ye yönelik yeni bir rapor yayımlayarak dolar kuruna ilişkin tahminlerini paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortak beklentisine göre doların yıl sonunda 40 liraya kadar çıkacağı öngörülüyordu. Ancak Wells Fargo'nun tahmini, yatırımcıları ters köşe yapacak nitelikte.

ABD'li dev bankanın raporunda belirttiği üzere, Türkiye'de 21 Mart'ta alınan 500 baz puanlık faiz artış kararının güçlü bir parasal sıkılaşma mesajı olduğuna vurgu yapıldı. Banka, bu durumun Türk lirasında kademeli bir yükselişe neden olacağını iddia etti.

Wells Fargo'nun dolar kuruna ilişkin tahmini, piyasalarda heyecan yarattı. Bankanın analizine göre, dolar kurunun yıl sonundan itibaren ufak düşüşlerle 30 liranın altına inmesi bekleniyor. Tahminin duyulmasıyla birlikte, döviz bürolarında yoğun bir talep ve hareketlilik bekleniyor.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları belli oldu: Kurbanlık fiyatlarına dev zam Büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları belli oldu: Kurbanlık fiyatlarına dev zam

Bugün itibarıyla dolar ve euro kurlarındaki durum da merak ediliyor. Dolar/TL kuru son kapanışını 31.9909 TL'den yaparken, euro kuru bir önceki kapanışına göre %0.15'lik bir düşüşle 34.477 TL alış ve 34.5208 TL satış fiyatına sahip bulunuyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA