Kulüpler Birliği Başkanlığı ateşten gömlektir.

Göreve gelen başkanlar orada uzun süre duramıyor.

Göztepe Başkanı bıraktı ve Beşiktaş başkanı da dayanamadı!

Kulüpler Birliği Başkanlığı neden zor derseniz, TFF kulüplere karşı sorumluluklarını yerine getiremiyor. Getiremeyince Kulüplerin tüm beklentisi Vakıf Başkanından oluyor.

Başkan 19 kulübe mi yetsin, kendi kulübüne mi!

Aldığım bilgilere göre, en önemli sorun TFF’nin kasasının tamtakır olması imiş! 10 ylıdır har vurup harman savurdular ve kasanın dibi göründü.

Kulüpler, Yayıncı kuruluş ve haliyle TFF’den paraları alamadıklarında Kulüpler Birliği başkanına dönüyorlar. Onun almasını istiyorlar!

TFF, yaşanan ekonomik sıkıntıyı aşmak için Riva’da üzerinde otel ve villaların olduğu bir değerli bölgeyi satışa çıkarmış ve oradan gelecek olan gelirle nefes almak istiyormuş.

Şu anda iş diğer sponsorlar ve Nihat Özdemir’in kişisel gücü ile gidiyormuş. Kuşkusuz arkada kale gibi devletimiz var.

Başkan Ağaoğlu için bu sezon da zor bir yarış olacak. İstanbul kulüpleri rahat duracak mı? Yine hakemlerden başlayacaklar, TFF’den çıkacaklar..

Sayın Başkanın her iki görevi de önemli.

Ağaoğlu dengeyi tutacak,

Bunu televizyon ekranında da gördük. Her başkan kulübünün rozetini taktı ve o takmadı.

Bu da Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı’nın ‘Herkese adelet’ mesajıdır diyorum.

ŞAMPİYONLUK ZİYARETİ

Kulüpleri yönetirken futbolu bilmek önemlidir. Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu da futbolun içinden gelen bir isimdir. İyi bir santrafor olarak başladı sonra da Amatörün yıldızı olarak sürekli karmaya seçilen stoperi oldu. Onun yarısı kadar oynayanlar profesyonel oldu ama Amatörün en iyi iki stoperi Ömer Dakoğlu ile Ömer Sağıroğlu profesyonel olamadılar. Nasip işte.. Sağıroğlu Trabzonspor Kulübü’nün Genel Sekreteri. Dün de gazetemizi ziyaret etti. Yeni sezon forması takdim etti ve yayın kurulu üyeleriyle birlikte sohbet gerçekleştirdik. Hedef şampiyonluk. Şampiyonluk için ne gerekli: Birlik ve Beraberlik. Onu istedi ve mesajlarını da onun üzerinden verdi. Peki transferler, solbek için girişimler sürüyor ancak diğer taraftan da Tronsen o bölge için değerlendirilecek, yine Faruk Can ile birlikte U-19’dan Kadir de var. Sağıroğlu diyor ki, ‘Ben altyapıcıyım. Ve oradan gelen her oyuncudan büyük keyif alıyorum.’

İSTANBUL’DAN TRABZON’A BİR KÖPRÜ: ALP

Mehmet Yiğit Alp. Biz onu Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nden beri tanıyoruz. Trabzonspor’da tam 6.5 yıldır yöneticilik yapıyor. Çok önemli işlevler gördü. Özellikle Asbaşkan olarak İstanbul’la köprü görevinde bulundu. Hem sponsorluk hizmetleri hem de kulübün İstanbul ayağındaki en büyük destekçilerle birlikte diyalogları geliştirdi. Trabzonspor bayrağı hep zirvede kalsın istedi. Alp, Türkiye’nin en büyük film ve dizi çekimleri yapan ajansının sahibi. Bir ayağı İstanbul’da bir ayağı Bodrum’da bir ayağı da setlerde.  Alp, Aralık kongresinde nasıl bir yol izleyecek, Başkan adayı olacak mı? Bekleyip göreceğiz.

HEPSİ BİRER CEVHER

Trabzonspor U-19 Futbol takımını tebrik ediyorum. Hasan Üçüncü ve ekibini de yürekken kutluyorum. Alt yapı denince rahmetli Özkan Sümer ve Sadi hoca akla gelir. Ömer Uzun’u da unutursak ayıp ederiz. Önemli cevherler yetiştirdiler.

Sadi Hoca’nın Hami Mandıralı, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ile Uğurcan keyifleri başlı başına olaydır. İşte bugün U-19 olarak sahaya çıkan takıma bakın sağ kenarda Veysel, solda Arif, stoperde benim komşu köylüm Ahmetcan Kaplan, orta sahada Hakan Yeşil ve küçük oğlumun sınıf arkadaşı Mustafa Köroğlu. Takımın her birini tebrik ediyorum. Hem Fener’i hem de Galatasaray’ı yenerek şampiyon olmak az iş değildir. Zaten sayın Ağaoğlu çok iş olduğunu tam primle gösterdi.

SUAT HEKİMOĞLU BİR DÖNEM SONRA

Celil ve Suat Hekimoğlu. Sporun muteşem ikilisi. Celil Başkan, Hekimoğlu FK’da Başkanlık yaparken Suat Hekimoğlu da onun en büyük yardımcısı. Ancak Suat başkanın bir ideali de Boks Federasyonu Başkanlığı. Başkanlığı birkaç kez direkten döndü. Bu kez o da Federasyona aday olmadı ve desteğini Selçuk Aydın’a verdi. Hekimoğlu bir sonraki seçimde yeniden aday olacak ve tüm camianın da desteğini alacak.

FIRTINALI YILLAR

Anadolu Ajansı serüvenini tamamlamış ve Kuzey Haber Gazetesi’nde muhabirliğe başlamışım. Trabzonspor dahil her yerde varım. Fırtınalı yıllar denir ya. Trabzonspor idmanına gidiyor oradan çıkıp Yavuz Selim’de ödüllük fotoğraflar çekmeye çalışıyorum. Rizespor maçlarına gidiyorum. Yıllar sonra yeniden TAKA Gazetesi’nde buluştuğum Servet Özkara Müdürümüz. 1986-1987 yılları spor muhabirliğinde zirveye çıktığım ve ödüller kazandığımız dönem. Metin Türel Trabzonspor teknik direktörü olmuş, Trabzon’a ayak basmış havalimanından taksiye atmışım Köşk’ü gezdirmiş ve ilk haberi ben yapmışım. ASKF’nin Almanya seyahatini gün gün haberleştirmişim ve ASKF Konfederasyonun ödülünü almışım. İşte bütün bu gazete küpürlerini buldu, ciltletti ve sevgili Mustafa Demir bana getirdi. Hem bana hem de sayın Özkara’ya sitem etti: Neden kitap yazmıyorsunuz dedi. Bu da bizim eksikliğimiz Mustafam. Oraya elimiz gitmedi.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Karadeniz sahil yolu vurulmamış ve İstanbul ile Trabzon arasında seyahat vapurla. İstanbul’dan Galata’dan kalkan vapur sırasında Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Fatsa, Giresun, Görele Tirobolu iskelelerine uğruyor ve Trabzon’a geliyor. Hopa’dan dönüşte ise Of ve Sürmene’den de yolcu alıyor. İşte o vapurun gazete reklamı.

2-Yıkılan ve Gazipaşa Caddesi açılan Şems Otel. Hemen karşısında Suluhan ve aşağısında ise Kuğu Restorant var. Bugün yerinde lezzet lokantası hizmet veriyor.