Başkan Genç’e Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı İlçe Başkanı Ahmet Serdan, AK Parti Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Paşa Kozoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda partili eşlik etti.
 
 “DAĞBAŞI YOLU’NUN KALAN KISMI YAPILACAK”

54230E85 A640 42B7 9937 404A00084Db5

Araklı’nın bütün sorunlarını bildiğini ve bunları çözmek için burada olduğunu ifade eden Başkan Adayı Genç, “Araklı’da ilk gün başladığımız gibi aynı coşkuyla, aynı muhabbet karşılanmanın mutluluğuyla sizleri selamlıyorum. Kuruluşundan itibaren AK Parti’nin içerisindeyim. İl Başkanı olarak belediye başkanı olarak birçok görevler yaptım. Ama bu süreçte hiçbir zaman vefayı unutmadım. Siyasette vefa kavramını hiçbir zaman unutmadık. İşte biz Trabzon’da Cumhurbaşkanımızın bu yolculuğunda görev alırken sizlerin desteğiyle buraya kadar geldik. Siyaset emek işidir, fedakârlık işidir, vefa işidir. Gece gündüz demeden gayret eden Recep Başkanımızla beraber bütün bu hizmetleri yapanlara müteşekkirim. Çankaya’da, Erenler’de, Yeşilyurt’ta güzel işler yaptık. İnşallah daha güzelini yapmak için buradayız, Araklı’dayız. Araklı’nın konularına, sorunlarına talip olarak buradayım. Yeni dönemde de inşallah aynı anlayışla bu güzel ilçemize bu hizmetlerin banisi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duran Araklı’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Araklı’ya gelince zaten ilk aklımıza gelen Dağbaşı Yolu’dur. Şimdi Salmankaş’tan 4 km tünel yapıldı. Ama buradan aşağıdaki yolumuz yaklaşık 90 km olan kısmı baya kötü durumda. Belediye başkanım ciddi bir emek ortaya koydu. İlk 10 km tamamlandı, şimdi ikinci 10 km ihalesini yaptık, bu konuda beraber çalışıyoruz.” diye konuştu. 

“ARAKLI BANA HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI”

F3C09C2C 12C3 4445 Aa31 63Cc95D39Dfd

Sağlık Bakanı Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trabzon’daki Sağlık Yatırımlarının Durumu Değerlendirildi Sağlık Bakanı Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trabzon’daki Sağlık Yatırımlarının Durumu Değerlendirildi

AK Parti’nin kuruluşundan itibaren yapılan seçimlerde Araklı’nın her zaman derece yaptığını belirten Başkan Genç, “Katı Atık Bertaraf Tesisi de sürekli ilçemizi, şehrimizi yoran bir konuydu. Bunun dışında öne çıkan konularımız tabi ki, yol konularımızdır. Bütün köylerimizin Erenler, Çankaya ve diğer köylerimizin yollarını yapacak imkânımız ve birikimimiz, enerjimiz var, bu hizmetlerin banisi olan Recep Tayyip Erdoğan var. Oy sözü var. Trabzon şu anda 5. Birinci olmak istiyoruz. Bu sözü Cumhurbaşkanımıza verdim, niye verdim şu görüntüye dayanarak verdim. Araklı her zaman arkamızda durdu. Recep Tayyip Erdoğan ki, kendisini milletine, memleketine hizmet etmeye adamış olan o kutlu liderin arkasında her zaman durdu. Araklı Trabzon’da her zaman derece yaptı. İl Başkanlığı yaptığım dönemde aklıma her zaman Akçaabat ve Araklı geliyordu. O kadar sahip çıktı bu davaya. Çok şükür Cumhurbaşkanımızın sayesinde mahcup olmadık. Yapabildiklerimiz oldu, yapamadıklarımız oldu. İnşallah yapılamayan işleri bu dönemde teşkilatlarımızla, bakanlarımızla, milletvekillerimizle el ele verip bu güzel topraklara hizmet etmeye devam edeceğiz. Asıl olan güzel hizmetler yapıp, güzel sözlerle anılmaktır, kalıcı olan da budur. İnşallah Araklımızda şampiyon bir oyla hem ilçe belediyemiz hem de Büyükşehir çıktıktan sonra da teşekkür konuşmasına buradan başlamak istiyoruz. Bu coşkuyu, bu gücü arkamda görüyorum. İnşallah, 31 Mart’ta bu coşkuyu sandıklarda da tescil ettikten sonra o gücü Ankara’da hissettireceğiz. Tabiri caizse ilçemiz için Ankara’dan ne talep ettinizse kopartıp getireceğiz.” dedi. 

“ÇÖP TESİSİ İÇİN YENİ BİR TEKNİK UYGULANACAK”

Ad6B850C 6729 4Cfe 8249 61251E3883A0

 Araklı’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nden çevreye yayılan kötü kokuyu engellemek için yakarak kurutma tekniği uygulanacağına vurgu yapan Başkan Genç, “22 yıl kesintisiz iktidar olmak, sadece Türk siyasetinde değil, dünya siyasetinde de tez konusu olması gereken bir durumdur. Bunun da bir sırrı var, o da şudur. Recep Tayyip Erdoğan’ın derdi, sıkıntısı, bir parti kurayım, bir mevki elde edeyim, bir makam elde edeyim değil… Recep Tayyip Erdoğan atanmış bir lider değil, atanmış liderleri de görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan kendisine inananların, inancının ve medeniyetinin kendisine yüklediği sorumlulukla beraber kendisini milletine, vatanına hizmet etmeye adamış liderdir. Atanmak ile adamak çok farklı şeydir. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Bırakmıyor, gece gündüz demiyor, gayret ediyor. 14-28 Mayıs seçimlerini tahkim edecek, tescil edecek bir sonuç için bütün gayretiyle beraber en iyi adayları ortaya koymak için bütün çabalarıyla beraber gayret ediyor. Araklımızın sorunlarımıza vakıfım, öne çıkan sorunları biliyoruz. Araklımızı en çok etkileyen sorunun Katı Atık Bertaraf Tesisleri olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizle üzerinde çalıştık. Yeni dönemde yakarak kurutma sistemini hayata geçireceğiz. Aşama aşama bunu planladık. Bu sistemle beraber oradaki sorunu çözmek için büyük bir gayreti ortaya koyacağım. Bu, Araklımızı da şehrimizi de ilgilendiren çok çok önemli bir konudur. Vatandaşımızın mağdur edilmesine bu manada müsaade edemeyiz. Biz Belediye Başkanı olarak birinci görevimiz hizmet yapmak ama vatandaşın da hukukunu korumaktır. Hem ilçe başkanımızın hem de belediye başkanımızın söylediği konuların bizatihi takipçisi olacağım. Bayburt Yolu önemli bir yol, Erenler’e çıkamadık henüz. Stadımız, adliyemiz ve kültür merkezimiz, bütün bunlar yeni dönemde takip edeceğimiz konular. Önemsediğim bir konu daha var. Bütün belediye başkanlarına en çok iş talebi geliyor. Bunda zorlanıyoruz. Belediyelerimizde çok fazla istihdam alanı yok maalesef. Belediye başkanlarının iş konusunda da gayret göstermesi lazım. O nedenle bu tekstil kent konusunu önemsiyorum. Kadın istihdamına dönük. Yaklaşık 2000 civarında istihdam sağlayacak. Araklımızın bu yatırımdan pay alması lazım. Zorluoğlu Başkanımızdan devraldığımız hizmet bayrağını aynı anlayışla taşımaya devam edeceğiz. Araklı bana itimat eder bunda en ufak şüphem yok.”
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak