31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında göreve başlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yakın çalışma ekibinde değişimlere devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinde son yapılan değişim ise Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığında yaşandı. Bir süredir Metin Şahin’in yürüttüğü Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına, daha önce de aynı görevi yürüten Ahmet Yoloğlu atandı.

TAFLAN TBMM’DE

AK Parti önceki dönem il yönetim kurulu üyelerinden, iş-insanı yazılımcı Hasan Taflan, TBMM’deydi. AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç’u ziyaret eden Taflan, Trabzon siyaseti ile alakalı sohbet etti. Taflan, misafirperverliğinden dolayı Koç’a teşekkür etti.

NESLİ TEHLİKE ALTINDA

Gümüşhane’de Harşit Çayı üzerinde nesli tükenme tehlikesi altında olan su samuru ve Torul ilçesinde de kayaların usta tırmanıcıları yaban keçileri görüntülendi. Kentte Türkiye’nin en hızlı akan çayı olarak nitelendirilen Harşit Çayı’nda dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan su samurunun görüntülendi. Bir vatandaş tarafından kayda alınan görüntülerde su samuru çay kenarındaki beton duvar üzerinde hareket halinde görüntülendi. Torul ilçesinde de kayaların usta tırmanıcısı yaban keçileri yine bir vatandaşın kamerası tarafından kayda alındı. Görüntülerde yaban keçileri dik bir dağ yamacı üzerinde hareket halinde görüntülendi.

BAŞKAN KELEŞ’E ZİYARET

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve meclis üyelerinden oluşan heyet, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Çarşıbaşı Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Keleş’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarı dileklerini ilettiler.   TTB Başkanları Özer ve Ergan, fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için 2003 yılından beri sürdürdükleri çalışmalardan bilgiler vererek, ortak işbirliği ile bu verimin daha da artırılabileceğini ifade ettiler.   Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’de ziyaretlerinden ötürü TTB heyetine teşekkür etti.

BAŞKAN KOÇHAN’DAN KRİTİK TEMASLAR

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Turgay Çoban ile birlikte Ankara’da temaslarda bulundu. Başkan Koçhhan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enis Eminoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç’u ziyaret etti.   Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Koçhan, “Ankara’da çok önemli temaslarda bulunduk. İlçemizde kazandıracağımız, Şehit Eren Bülbül Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi için Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Enis Eminoğlu ile görüştük. Ardından milletvekillerimizi ziyaret ederek, çalışmalarımız hakkında bilgiler aktardık. Vekillerimizin Maçka’mız için yapacağımız çalışmalar için desteklerini istedik. Kısa sürede çalışmalarımıza başlayacağız. Ben Maçka’mıza destekleri için özellikle Milletvekillerimiz Sayın Adil Karaismailoğlu, Sayın Yılmaz Büyükaydın ve Sayın Vehbi Koç’a ilçem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çankaya, ata toprakları Akçaabat Salacık’ta yenilenen otobüs durağı için teşekkür etti. Çankaya, “Seçim döneminde halkımızın zor şartlarda durakta beklediğine şahit olup bunu gündeme getirmiştim. Seçimin hemen akabinde halkımıza modern bir durak yapılmış. Zemini ve kabiniyle doğru şekilde talebimizin yerine getirilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın yararına olan taleplerimizin takibi devam edecek. Siyaset iktidar ve muhalefeti ile halkımızın yararına çözüm üretip kamu barışını tesis etmektir” dedi.

Ahmet Metin Genç’ten 19 Mayıs Mesajı Ahmet Metin Genç’ten 19 Mayıs Mesajı

VAKIF UNUTMADI

Akçaabat Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Sema Can, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran’ı ziyaret etti. Mahallede ihtiyaç sahibi bir çocuğun tekerlekli sandalye talebini iletti. Duyarsız kalmayan Erbaşaran, bir adet tekerlekli sandalyeyi, Muhtar Sema Can aracılığı ile ihtiyaç sahibi çocuğa ulaştırdı. Erbaşaran, kadınların göreve gelmesini de her zaman desteklediğini söyledi.

BIYIK’A ZİYARETÇİ AKINI

İYİ Parti’den istifa eden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ziyaretçilerini ağırlıyor. İYİ Parti’nin Trabzon eski milletvekili Hüseyin Örs, Bıyık’ı belediyede ziyaret etti. İkili bir süre baş başa görüşerek, durum değerlendirmesi yaptı.

Editör: Birol Sancak