Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Şubat ayına ilişkin 872,4 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık" açıklamasında bulundu. Bu ödemelerin çocukların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim giderlerine destek olması amacıyla yapıldığını belirtti.

Göktaş, çocukların aile ortamında büyümesinin toplumsal değerlerin korunmasında önemli bir rol oynadığına vurgu yaparak, aile odaklı sosyal hizmet modelleriyle çocukların aile şefkati ve sıcaklığıyla yetişebilmeleri için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Antalya'da Bir Kafede Müşterilere "Müzik Ücreti" Şoku! Antalya'da Bir Kafede Müşterilere "Müzik Ücreti" Şoku!

SED ödemeleri eğitim gruplarına göre farklılık gösteriyor. Buna göre, okul öncesi çocuklar için ödeme miktarı 3.614,13 TL iken, ilköğretim çağındaki çocuklar için 5.421,20 TL olarak belirlendi. Orta öğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklar için ödeme miktarı 3.614,14 TL iken, korunma/bakım kararı ile yüksek öğrenimlerine devam eden gençler için ödeme miktarı 6.505,44 TL ve kuruluş bakımından ayrılan gençler için 2.891,31 TL olarak belirlendi. Bu ödemeler, çocukların ihtiyaçlarına ve eğitim durumlarına göre farklılaşarak yapılmaktadır.

Muhabir: AYŞE SANCAK