YARINLARA HEP BİRLİKTE UMUTLA BAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

4Cae8608 E857 4612 97Ab 72E455C87070

Proje Tanıtım Toplantısında ilk alarak AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük konuştu. Küçük, “AK davaya ve Cumhur İttifakımıza gönül veren sizler gibi kıymetli, değerli insanların huzurunda olmaktan çok bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Buradaki seçkin bu güzel topluluk, yarınların bugünden çok daha güzel, çok daha aydınlık, çok daha mutlu ve müreffeh olacağının habercisidir. Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm, kök saldım. Bu ilçenin her köşesi, her sokağı bana ailemi, dostlarımı, hemşerilerimi ve en güzel anılarımı hatırlatıyor. Annemin ve babamın duası ve desteğiyle eğitimimi tamamlayarak mühendis oldum. Aynı zamanda benim bu günlerime gelmemde üzerimde hakkı olan ilçemize hizmet etmek, borcumdur. Bu sorumluluk duygusuyla ilçemizin gelişip güzelleşmesi ve kalkınması için mühendis gözüyle ve titizlikle çalışacağım.
Daha güzel bir Arsin’i inşa etmek için ekip arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalışacağımıza hepinizin huzurunda söz veriyorum.” dedi.

KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

AK Parti Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu, “Trabzon’da hedeflerimize ulaşmak için çalışıp, çabalıyoruz. Sahadayız. Terimizin son damlasına kadar sahada olacağız, çalışacağız, başarıya ulaşacağız. Ülkemizin ve Arsin’imizin kaybedecek vakti yok. Belediyecilik, bizim işimiz. Halkımızın gayretleri ile 31 Mart akşamı inşallah tarih yazıp muzaffer olacağız” ifadelerine yer verdi. 

KAPTANSIZ GEMİ OLMAZ

6B4Df25D 7Efa 4684 86Fb 04B369852D5B

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener'in Veda Konuşması ve Koray Aydın'ın Liderlik Vaadi İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener'in Veda Konuşması ve Koray Aydın'ın Liderlik Vaadi

AK Parti Trabzon milletvekili Vehbi Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vira dedik yolla çıktık. Allah gazamızı mübarek eylesin. Kaptansız gemi olmaz. Yola çıkmaya niyetlenmiş gemilerin kaptanlarına. Kaptanı, çarkçıbaşısı, aşçısı yok. Macera. Ne kadar yol alabilir. Alamaz. Bir süre devam eder sonra pes eder. İbrahim Küçük’le Arsin’de büyük bir başarıya imza atacağız. Bize yakışan budur. İbrahim Küçük yalnız değildir. Biz yanında olacağız.”

KÜÇÜK BAŞKANDAN BÜYÜK İŞLER

AK Parti Trabzon milletvekili Yılmaz Büyükaydın, şu şekilde devam etti: “Arsin belediyecilikte AK Parti’yle buluşunca Arsin’e doktor eli değmişti. Arsin’de güzel işlere imza attığına yakın şahidim. Arsin sahilinde Erdem başkanımızın yaptığı düzenleme ile çevreye büyük katkı sağladı. Kendisinden sonra görevi devralan Sait başkanımız ilçemizde elinden geldiğince gayret etti. Emeklerine sağlık. Yeni bir dönem başlıyor. Arsin’e mühendis ve genç eli değecek. İbrahim Küçük heyecanlı ve hevesli. Şimdiden sonra yükü ağır.  Soyadı Küçük ama ilçemize büyük hizmetler yapacak.”

İKİ GENÇ BAŞKAN EL ELE

6794B1Aa 396A 482F 9016 8Cedf3C19814

Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, “Arsin’de genç başkan var. Bir de soyadı Genç başkan var. İki Genç başkan el ele vererek Arsin’i Trabzon’un parlayan yıldızı yapacağız inşallah. Heyecanımız, gençliğimiz var. Arkamızda ülkemize hizmet eden hizmetlerin hamisi Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakı ortağımız bilge lider Devlet Bahçeli var. Onların yol arkadaşları olarak güzel hizmetler yapmayı Allah nasip etsin” diye konuştu. 

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

AK Parti Trabzon milletvekili Adil Karaismailoğlu, “Seçimler demokrasimizin vazgeçilmezi. AK Parti eser ve hizmet siyaseti ile yola çıktık. Milletimize hizmet ettik. Bu hizmet kervanı inşallah devam edecek. Trabzon ve Arsin çok daha güzel günleri yaşayacak. Murat Zorluoğlu başkanımız çok başarılı çalışmalara imza attı. Şimdi bayrağı Ahmet Metin Genç’e devrediyor. Sait Gürsoy başkanımız da başarılı hizmetler yaptı ve bayrağı İbrahim Küçük’e devredecek. Amacımız şehirlere hizmet etmek. İnsanlarımızın rahat ve huzurlu yaşaması için projelerimiz var” dedi. 

İŞTE KÜÇÜK’ÜN PROJELERİ

60A662A5 807F 440C B6A1 65613706955F

ARSİN KENT MEYDANI Kent meydanı projemiz ile ilçemiz merkezine yeni bir soluk getireceğiz. İlçe halkının buluşma noktası haline gelmesini hedeflediğimiz bu projede Arsin’imizin mimarisine uygun bir meydan ve çevre düzenlemesi, meydanı simge haline getirecek bir sanatsal anıt eser, belediyemize ait bir sosyal tesis ayrıca vatandaşlarımızın dinlenebileceği oturma alanları yer alacak. 

KENT MEYDANI CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA
F209E290 Ded8 4324 8517 Ae84E7D23Fd5

İlçemizin en önemli sorunlarından bir tanesi de kent meydanına yakışmayan bina cephelerimizdeki dengesizlik ve kirliliktir. Öncelikli olarak kent meydanına bakan binaların cepheleri olmak üzere cephe sağlıklaştırma projesi sayesinde dış cepheleri, estetik ve tarihi dokuya uygun olarak ilçemize yakışır şekilde yenileyeceğiz.

EKOLOJİK KÖPRÜ

Hemşerilerimizin sahile ulaşımını kolaylaştırmak için ilçemizin siluetine uygun ekolojik köprü kuracağız. Düşük eğimle sadece yayaların değil bisikletlilerin, engelli araçlarının, paten, kaykay gibi araçların da kullanabileceği şekilde tasarlanacaktır. Kendine özgü bir tasarımla inşa edilecek köprümüz sayesinde halkımız artık denize daha kolay ulaşacak. 

PAZAR YERİ VE KAPALI OTOPARK
4Cae8608 E857 4612 97Ab 72E455C87070

Arsin’in uzun yıllardır önemli sorunları arasında yer alan otopark sorununu çözeceğiz. Arsin Pazar Yeri ve Kapalı Otopark Projesi için kısa sürede çalışmalarımızı başlatacağız. Projemiz tamamlandığında hem daha nezih ve daha modern bir pazar yeri oluşturacağız hem de Arsin’imizin park sorununu çözmüş olacağız.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

İlçemizde bir sanayi sitesi mevcut değil. Değerli esnaflarımız apartman altlarında bodrum katlarında sanayi işletmelerini kullanmak durumunda kalıyor. Bu durum hem kent kültürüne yakışmıyor hem de ilçe sakinleri için çeşitli sorunlara yol açıyor. İlçemize yakışır bir küçük sanayi sitesini Arsin’imize kavuşturacağız. 

ARSİN SAHİL GEÇİŞİ KAVŞAK DÜZENLEMELERİ

E8Fec3E7 91E0 454F 987C Cee7E6F59691

İktidarımızın en önemli yatırımları arasında yer alan Karadeniz Sahil Yolu geçiş güzergahında bulunan Arsin ilçemizin giriş ve çıkışlarındaki ışıklandırma ve kavşak düzenlemeleri yeniden ele alınarak Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışarak köprülü kavşak veya benzeri bir yöntemle çözüme kavuşturulacaktır. 

ARSİN SU ARITMA TESİSİ ARSİN ATIK SU ARITMA TESİSİ

İlçemizde bölgenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere modern arıtma teknolojileri ile donatılmış bir su arıtma tesisini tamamlayacağız.


ATIL KAMU BİNALARININ İŞLEVSEL HALE GETİRİLMESİ

İlçemiz sınırları içerisinde kırsal alanlarda yer alan kullanılmayan atıl kamu binalarını tespit ederek bu binaları olduğu bölgede dinamik ve işlevsel alanlara dönüştüreceğiz.

Bu binaların mevcut halini koruyarak sosyal, kültürel veya eğitim amaçlı mekanlar olarak halkımızın hizmetine sunacağız.  

İMAR ÇALIŞMALARI

Eeaf1941 E79B 4F8B 8D3F 666Aa6D21260

Bildiğiniz gibi, bize özel olmamakla birlikte ilçemiz uzun yıllardır imar planı eksikliğinden dolayı birçok sorunla karşı karşıya. Bu sorunlar arasında plansız yapılaşma, altyapı eksikliği, yeşil alan yetersizliği ve sosyal donatı alanlarının azlığı yer alıyor. Bu sorunları çözmek ve ilçemize modern bir kimlik kazandırmak için 18. Madde İmar Uygulaması'nı hızlıca tamamlamak için gayret edeceğiz.

BALIK HALİ VE BALIKÇI BARINAKLARININ YAPILMASI



Balıkçılarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek, balıkçılık sektörünü geliştirmek ve ilçemize yeni bir soluk getirmek için modern bir balık hali ve balıkçı barınaklarının inşa edilmesine öncü olacağız. 
 

GELENEKSEL ÜRÜNLER ÜRETİM ATÖLYESİ

A3184Fff 8Fb7 4517 A328 Ffa7582Edfe5

Arsin ilçemizde yerel el sanatlarının ve geleneksel ürünlerden olan tırmık, gugar, sepet benzeri ürünlerin üretildiği, eğitim ve satışın yapıldığı atölyeler kuracağız. Bu atölyeler ile bölgemizin kültürel mirasını yaşatırken ilçemize ekonomik değer kazandıracağız.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ

İlçemizin önemli eksikliklerden biri olan kreş ve gündüz bakımevini hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Belediyemiz bünyesinde açacağımız kreş ve gündüz bakım evine ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekler. 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ (OTİSTİK YAŞAM MERKEZİ)

2Da3C92A 2003 4838 95D9 1F80734F178D

Arsin’imize engelli bireylerimizin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştıracak, eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunan bir merkezi kazandıracağız. Bu merkezde engelli bireylerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlarken sanattan spora, eğitimden eğlenceye kadar her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağız.

ARSİN YÜZME HAVUZU

Sporun farklılığını yaşamak için ilçemize yeni bir soluk getirecek olan Yüzme Havuzu projemizi Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan destek alarak Arsin’imize kazandıracağız.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

987507B6 A417 4Be7 B861 7C5723B8F22F

Arsin sahilimize prestij katacak projelerimiz arasında bisiklet ve yürüyüş yolu yapımı da yer alacaktır. Sahil alanımızda bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yaparken ayrıca bu güzergah üzerinde bisiklet tamir istasyonu ve sosyal alanlar yaratacağız. Arsinli hemşerilerimizin güvenli bir ortamda pedal çevirebilmeleri ve yürüyüş yapmalarını sağlayacağız. 

ARSİN BELEDİYE SPOR KOMPLEKSİ

Arsinli gençleri spor çatısı altında toplama hayalimiz var.  Bu projemiz için yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan destek alarak belediyemiz bünyesinde Arsin Belediyesi Spor Kompleksini ilçemize kazandıracağız. Amatör branşlarda sporcular yetiştirme gayretinde olacağız ve sporun birleştirici gücüyle Arsinli gençlerimizi yarınlara hazırlayacağız.

DÜĞÜN, NİKAH VE TOPLANTI SALONU

Db52235D Ab99 428A 8104 0379Ffaa2Df1

Arsin’imizde park sorunu olmayan, ilçe halkını rahatsız etmeyecek, uygun koşullar imkanına sahip ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Düğün ve Nikah Salonu projemizi hayata geçireceğiz. 

KÜTÜPHANE

Gençlerimizin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve okuma alışkanlığı kazanmak için kütüphane talepleri var. Gençlerimizin bu taleplerini yerine getirmek için Trabzon Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle şehir kütüphanesi kuracağız. 

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

E8Fec3E7 91E0 454F 987C Cee7E6F59691

Çocuk yaşta kitap okuma alışkanlığı, gelecek adına büyük önem taşır. Bu nedenle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kitaplarla erken yaşta tanışmasını ve okuma alışkanlığı kazanmasını , bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetişmesini sağlayacak özel Çocuk Kütüphanesini yine Trabzon Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Arsin’imize kuracağız. 

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI

Öğrencilerimizin üniversiteli olma yolunda Arsin Belediyesi olarak yanlarında olacağız. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerimize yönelik ücretsiz hazırlık kursları başlatacağız.

SAHİL SOSYAL TESİSLERİ FOŞA FINDIK TEMALI PARK

22218342 949A 4424 A356 64291E7235C8

Arsin sahilimizde bölgenin doğal ve kültürel mirasını yansıtan Foşa Fındık Park adı altında tematik bir park oluşturacağız. Bu alanda fındığın işlenmesini ve fındık ürünlerinin üretilmesine imkan sağlayacak sahil sosyal tesisimiz de yer alacaktır. Planlanan park ile sahilimize yeni bir hava katılacak ve cazibe merkezi haline getirilecektir. 

MUŞMUL SUYU DOĞA VE KAMP ALANI

İlçemiz sakinlerinin neşeli vakit geçirebileceği, yöresel lezzetleri tadacağı, çocukların ve gençlerin eğitici ve geliştirici araçlarla oyun oynayıp hoşça vakit geçirebileceği, büyüklerin kamp veya mangal yapabileceği, özgürce dolaşıp stres atabileceği bir sosyal alan yapmayı hedefliyoruz. 

YÖRESEL FESTİVALLER

F209E290 Ded8 4324 8517 Ae84E7D23Fd5

İlçemizin kültür ve doğal zenginliklerini öne çıkaran yerel sanat, müzik ve gastronomi etkinliklerini içeren festivaller gerçekleştireceğiz. Karayemiş, foşa fındığı, Santa Yolu Festivali gibi etkinliklerle bölgesel kültürün tanıtımına ve turizmin canlanmasına katkı sağlayacağız.

Muhabir: BİROL SANCAK