Ancak Özellikle Milletvekillerinin Ahmet Metin Genç ile Büyükşehir’in daha kolay alınabileceği yönünde AK Parti Genel Merkezine baskı kurulurken Ortahisar hiç hesap edilmedi. Bütün ilçelerde adayların belirlenmesi için 10’a yakın anket yaktırılırken Ortahisar için hiçbir anketin yapılmaması ise yenilginin en önemli etkenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç’un Büyükşehir belediyesine odaklanıp Ortahisar’ı ihmal etmesi ve Ergin Aydın isminde diretmeleri belediyenin CHP’ye kaptırılmasında önemli etken olarak gösteriliyor.

Şimdilerde kamuoyunda konuşulan konu şu.

Ortahisar neden kaybedildi. Kimine göre yanlış aday tespiti yani Ergin Aydın’ın aday gösterilmesini yanlış bir tercih olarak görürken aday belirlemede etkili olan milletvekilleri de topu taca atmaya çalışıyor. Mağlubiyeti kılıf aranırken kimse de sorumluluğu üzerine almak istemiyor. Milletvekillerinin Ahmet Metin Genç’in dahi aday gösterilmesi durumunda Ortahisar’ın yine de kaybedilebileceği mazeretine sığınmaya çalışması parti teşkilatlarını da rahatsız ediyor.

El ele vererek, Vakfıkebir’imiz için birlikte güzel işlere imza atacağız El ele vererek, Vakfıkebir’imiz için birlikte güzel işlere imza atacağız

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak