Beşel, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek ve Türkiye Yüzyılında ilçeyi daha ileriye taşıyacak projeleri anlattı. Tamamlanan çalışmalar vatandaşlar tarafından takdir topladı. İlçeye değer katacak projeler ise vatandaşların beğenisine sunuldu. Beşel, ilçede hayata geçen ve planlanan projeler ile ilgili bilgi verdi. 

“İLÇEMİZİ MODERN BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞTURDUK”

Birçok projeyi gerçekleştirdik, birçok projede olduk. Bazılarını bitirdik bazıları ise halen devam etmekte. İlçemizin ekonomisine büyük katkı da bulunacak olan Güneş Enerji Sistemini Tonya kadınının emeğinin pazarlanması Projemiz, Tonya Ürettiği ile Turist Ağırlıyor projesi, Ceviz Projesi, Tonya Süt Fabrikasına katlı projesi tamamlanmış, meyve fabrikası projemiz devam etmektir. Kapalı otopark ve park tesisleri, cephe giydir meleri, zemin döşemeleri, çevre yolları ve duvarları, dere ıslahları, jandarma binası gibi birçok kamu binalarıyla ilçemizi modern bir görüntüye kavuşturduk.
108D9943 10Ac 45Fb A3F7 0C525D6D4Bb4

“ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETTİK” 

Belediyemizin girişim ve yer temininde sağladığı katkılar sonucu ilçemize kazandırılan 157 konutluk TOKİ projesi inşaatı halen devam etmektedir. Bu inşaatların bitmesiyle ilçemizin konut sorununu çözümünde çok önemli bir mesafe almış olacağız.

“ÇÖZÜME KAVUŞMUŞ OLACAK”
0Ef74D53 6C5D 4Dce A0D4 2A89C7399C58

İlçemizde Meslek Yüksek Okulunun açılma sına, özellikle bölümlerin sağlıkla ilgili olmasına ve bölüm sayısının 7’ye çıkarılmasına çok büyük katkılar sağladık. 50 yatak kapasiteli modern, donanımlı hastane binasının yapılmasına, MOBESE sisteminin kurulmasına ve itfaiye teşkilatının hayata geçirilmesine, kanalizasyon hattının döşenerek, arıtma tesisinin yapılmasına vesile olduk. Büyükşehir Belediyemizle işbirliği halinde ihalesi gerçekleştirilen düğün salonu, otopark, Pazaryeri ve gençlik merkezi projesinin hayata geçmesiyle ilçemizin 4 önemli sorunu kısa süre sonra çözüme kavuşmuş olacak.

“BÜYÜK KATKIDA BULUNDUK”

Tarım ilçe müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği Çok Programlı Lise Spor Salonu ve Sağlık Ocakları gibi kamu binalarının yapılmasına, Büyükşehir Belediye otobüsü seferlerinin başlamasına ve bölgemizin en önemli turistik tesisi olarak gördüğümüz FOLEYA Tesisinin ilçemize kazandırılmasına büyük katkıda bulunduk.

“TURİZMDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK” 
D3293764 A000 4Eea Abd2 967D755E7222

“Turizmin gelişmesine yönelik çok önemli adımlar attık. Bir doğa projesi olan ulusal düzeyde beğeni kazanan aynı zamanda ödül alan Canikdere Şelalesi ve Yürüyüş Yolu Projesini gerçekleştirdik. Bir dünya harikası olarak gördüğümüz Kadıralak Yaylamızı Türkiye’nin 223. tabiat parkını ilan ettirdik, her iki yolu beton döktük. 

“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK”

Tonyalı şehitlerimizi unutmadık. Sivri Tepesine bütün Tonyalı şehitlerimiz adına bir şehitler anıtı yaptık ve mükemmel bir açılışla şehitlerimizin anasını tazeledik. Allah’ım hepsine rahmet rahmet eylesin.
Dba74052 8A26 4Ec7 Aca7 528528F80D2E

“DİNLENME ALANLARI HAYATA GEÇTİ”

Piknik ve dinlenme alanlarımıza tuvaletler yaptık, yeni çocuk oyun parkları tesis ettik, araç ve makine parkımızı güçlendirdik, çevre temizliği sistemimizi daha yaygın daha etkin hale getirdik.

“YAPACAKLARIMIZ DAHA BİTMEDİ”
B83Cbac4 B993 4C47 929F E50F32E4B598

Gördüğünüz üzere hiçbiri hayal değil hepsi ger çek. Yapacaklarımız henüz bitmedi! Sizden bir 5 sene daha istiyorum. İnşallah önümüzdeki 5 sene içeri sinde hayal gibi görünen birçok projeye daha imza atarak gelecek nesillere daha modern daha kalkınmış ve özellikle turizmde çok daha öne çıkmış bir Tonya teslim edeceğim.

“KUDAVA ŞELALESİNİ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ”

Sanayi çarşımızın yeri hazır projesi hazır. Onu tamamlayacağız. Çevre yolumuzun yarısı yapılıyor. İnşallah düğün salonuna yeni karakola kadar çevre yolu yapılacak ve Tonya’mızın içinden ağır tonajlı araçların geçmesine kapatılacak. İnşallah burada bir gün parkta oturur gibi oturacağız. Kudava şelalesini turizme kazandıracağız.

“YENİDEN DİZAYN EDECEĞİZ”
906F29F4 0E7F 4F28 A3B2 0111B1Afd463

Süt fabrikasını yeniden dizayn edip, yapılandıracağız. Hayvancılığa inşallah yem ve ilaç desteği vereceğiz. Meyve fabrikamızı bitireceğiz. Kanalizasyon ve su konusunda önemli mesafeler alınmasını sağlayacağız.

“FABRİKA PROJEMİZ VAR”
89110C7A 6842 48E7 A5Db F46Ae7F6C4A9

Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı

Kalınçam’da projesini yaptığımız ancak parasını temin edemediğimiz bir kereste, pelet ve palet fabrikası projemiz var. Onu hayata geçireceğiz. Dere ıslahlarımız devam edecek. Sivri Şehitler Anıtı’na patika yolu düzenlenmesi yapacağız. Yeni hastanemizin yolunu aydınlatacak ve cadde düzenlemesini sağlayacağız. İsron TOKİ üstü halı saha sosyal tesis ve piknik alanı yapacağız.

“HOŞARLI VE İSKENDERLİ’YE ÇOK AMAÇLI SALON KAZANDIRACAĞIZ”

Şehir kamerası kurarak, şehrimizi gurbetteki vatandaşlarımıza izlettireceğiz. Vakfıkebir-Tonya, İskenderli-Beşikdüzü arası belediye otobüs ringini büyükşehrimiz sayesinde sağlayacağız. Engelli çocuklarımız için sosyal ortam ve alanlar oluşturacağız. Çevre temizliği konusunda geri dönüşümle ilgili önemli projelerimiz var. Kalınçam ve Kösecik mahallelerinde spor sahaları yapacağız. Çocuk oyun parkları yapacağız. Beton ve asfaltlamalarımız devam edecek. Hoşarlı ve İskenderli Mahallelerimizde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılacak çok amaçlı salonlarımızın tamamlanmasını sağlayacağız.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI

Vakfıkebir Sanayi Sitesine ulaştırılmak üzere BOTAŞ tarafından ilçemiz sınırlarından geçirilen Doğal gaz boru hattı üzerinde, Tonya, Şalpazarı ve Düzköy ilçelerimize de doğal gaz verilmesi amacıyla ısrarlı girişim ve takipte bulunduk. Sayraç Mahallemiz Toyfa mevkiinde bir vana koydurttuktan sonra 27. Dönem Milletvekilimiz Sayın Salih Cora, Şalpazarı Belediye Başkanımız, Düzköy Belediye Başkanımız ve Tonya Belediye Başkanı olarak şahsımın birlikteliğiyle bir evvelki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez'i ziyaret ederek talebimizin iletilmesiyle başlayan ve akabinde şimdiki Bakanımız Sayın Alpaslan Bayraktar nezdinde yürüttüğümüz talep ve takibimiz sonuç verdi. 
7De4Cff8 8637 4A30 A645 437Cf050B1B6

Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’da Tonya, Şalpazarı ve Düzköy ilçelerimize doğal gaz verileceğini ilan etmiş, Bakanımız Sayın Alpaslan Bayraktar da ziyaretimiz sırasındaki talebimize karşılık Tonya İlçemizin 2024 yılı doğal gaz programına alındığını belirtmiştir. Bütün bu süreç ve gelişmelerden sonra AKSA tarafından Tonya ilçemize doğal gaz hattı tesisi proje çalışmalarına başlanmış, bu kapsamda Belediyemizden gerekli bilgiler istenmiştir. İlçemiz için çok önemli olarak değerlendirdiğim bu konuda devlet adabı, yerel yönetici temsiliyet adabı ve yaklaşımı çerçevesinde, konunun öneminin idrakiyle halkımızın menfaatlerini en üst düzeyde gözeterek gereğini yaptığımdan ve yapacağımdan Tonya halkımızın hiçbir tereddütü olmamalıdır. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun İnşallah.Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımıza, Sayın Milletvekilimize minnet ve şükranlarımı arz ediyor,  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

KONFORLU YOLLAR
8B53Fd7A 6C99 4Ae2 8979 A98A634126D5

Bozulan beton yol üstlerine, zemini ve genişliği uygun olan stabilize yollarımıza asfalt kaplaması yaparak beton yolların yanında asfalt yollarımızı da mahallelerimize ulaştırdık.

İLÇEMİZE YAKIŞAN KAMU BİNALARI iNŞA ETTİK

İlçe merkezinin girişinde bulunan eski Tarım İlçe Müdürlüğü yerleşkesindeki olumsuzluklar ilçemize yakışmıyordu. Personelin dahi içine sığmadığı bina ve müştemilatı yıkıldı, yerine ilçemize yakışan yeni ve modern bir bina inşa edildi.

HER ALANDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
B15Afc16 4769 44B8 A26F 5D00Aa503Bf2

Saygıdeğer Hemşehrilerim; altyapı, turizm, ekonomi, kültür, eğitim, spor alanlarında önemli gelişmeler ve icraatlarımız olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ayrıştıran değil birleştiren, herkesi kucaklayacak bir anlayış ve yaklaşımla, siz değerli Tonya halkımızla birlikte her türlü sorunun üstesinden gelebileceğimize ve daha güzel bir Tonya, daha güzel bir istikbal oluşturma yönünde önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum. 

Muhabir: AYŞEN KARABİNA